,

Concedieri masive la un gigant IT. Se sparge bula IT-ului în Cluj?

Posted by

Concedieri masive la un gigant IT. Una dintre cele mai mari firme de IT din Cluj-Napoca, Gameloft, a dat afară 200 de angajați și se pregătește de închidere.

Concedieri masive la un gigant IT
Concedieri masive la un gigant IT

Firma de gaming Gameloft a făcut angajări masive la Cluj în urmă cu un an de zile. Mulți dintre cei disponibilizați vor avea probleme mari în a-și găsi un nou loc de muncă deoarece nu au nici măcar un an în firmă.

Peste 200 de angajați dați afară de la Gameloft Cluj

Angajatul a anunțat sub protecția anonimatului că au primit informația pe 13 mai, iar în 10 iunie vor primi preavizele, urmând ca ultima zi de lucră să fie pe 10 iunie.

„Buna ziua, 

In calitate de angajat la firma Gameloft Cluj, am vrut doar sa va dau de stire ca pe data 13 Mai 2024, in urma unul meeting intern cu toti angajatii de la studioul din Cluj-Napoca, am fost anuntati ca studioul se va inchide definitiv, la decizia sediului central si Vivendi. 

Pe data de 10 Iunie vom primi preavizele, iar pe data de 10 Iulie va fi ultima zi de lucru pentru 200+ angajati. 

Puteti contacta si Gameloft Cluj pentru a confirma informatiile. 

Va scriu acest articol deoarece pentru multi o sa fie foarte greu sa ne gasim joburi, din moment ce acum 1 an s-au facut angajari masive si multi nici macar 1 an nu au in firma. Meritam ca celelalte companii sa stie ca nu plecam de buna voie, ci studioul se inchide. 

Multumesc mult, 

Un angajat Gameloft”, a transmis un angajat aflat pe lista de concedieri, bloggerului Doru Șupeală.

„In zilele de glorie s-a sarbatorit momentul cand erau 500 de angajati in studioul din Cluj. Faptul ca acum mai erau doar 200 era semn destul de clar ca reduc activitatea din Cluj, de fapt era evident de cand au inceput sa reduca night shift teams”, a mai comentat un fost angajat al Gameloft.

Nu se cunosc motivele pentru pentru aceste concedieri masive, iar niciun oficial al companiei nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Unul dintre argumente pentru aceste concedieri este că municipiului Cluj-Napoca a devenit neatractiv pentru giganții IT. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *