Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Condamnare de 5 ani de închisoare pentru profesorul de la UBB Cluj care cerea mită de la studenți

Profesorul de la UBB Cluj, Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În plus, instanța i-a interzis să mai fie profesor 5 ani, după executarea pedepsei.

Potrivit edupedu.ro, profesorul a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii și i se interzice să mai fie profesor pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei, au decis magistrații Tribunalului Caraș-Severin.

Acesta a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea o șpagă de la studenții la master ca să îi treacă la examene. 

Universitatea l-a concediat pe Rudolf Cristian, profesor de „etică și integritate academică” de la extensia sa din Reșița, trimis în judecată de DNA, pe 23 martie 2023.

Fostul profesor a fost reținut inițial în 21 februarie, iar pe 17 martie procurorii DNA l-au trimis în judecată sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

DNA susține că lectorul ar fi pretins în perioada 11 – 16 februarie 2023 mită de la 25 de masteranzi. Acesta ar fi pretins de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului și 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă. De asemenea, profesorul de etică și integritate academică pretindea 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Procurorii DNA l-ar fi prins în flagrant pe președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, vineri seara, în timp ce ar fi primit o mită...

EVENIMENTE

În cursul zilei de marți, la Curtea de Apel Cluj a fost programat un alt termen de judecată din procesul de corupție care îl...

EVENIMENTE

În cursul zilei de joi, la Curtea de Apel Cluj a avut loc un nou termen în dosarul de corupție, în care primarul din...