, ,

Condamnare modestă pentru șeful unui cartel de droguri din Cluj. Avea droguri în valoare de 110.000 de euro

Posted by

Tribunalul Cluj l-a condamnat pe Ovidiu Dumitrache, șeful unei rețele de traficanți de droguri, care acționa pe raza municipiului Cluj Napoca, la o pedeapsă simbolică.

Judecătorul a decis că Dumitrache să execute doar trei ani de închisoare, minimul prevăzut de infracțiunea de trafic de droguri, deși în posesia lui au fost găsite cantități foarte mari de stupefiante.

”Sub aspectul stării de fapt, prin actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în principiu, că inculpatul ar fi deţinut în vederea comercializării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la data de 18.10.2022, în timp ce se afla pe o stradă din cartierul Mănăștur din Cluj Napoca, cantitatea de 50,4 grame Cannabis şi ar fi deţinut în vederea comercializării, la data de 18.10.2022, la domiciliul său, cantităţile de 1126,6 grame Cannabis, 2,96 kg Cannabis, 2,62 kg Cannabis, 458,5 grame Cannabis, 16,0 grame Cannabis, 1,96 kilograme Cannabis, 1,98 kilograme Cannabis, 0,55 grame Cannabis, 2,76 grame Cannabis și 380,6 grame rezină de cannabis, la domiciliul inculpatului găsindu-se, totodată, mai multe bunuri care prezintă urme de Tetrahidrocannabinol (THC), inclusiv un cântar electronic de precizie”, se arată în rechizitoriu.

A recunoscut toate acuzațiile ca să scape mai ușor

La perchezițiile efectuate acasă la Dumitrache, au fost găsite sume mari de bani, care au provenit din comercializarea de substanțe psiho active.

În plus, la primul termen de judecată, Dumitrache a recunoscut toate acuzațiile și a solicitat să fie judecată în varianta simplicată, caz în care limitele pedepselor se pot reduce cu o treime, caz care s-a întâmplat și în cazul lui.

Avea 11 kilograme de canabis

Judecătorul a stabilit că Dumitrache a deţinut în vederea comercializării o cantitate însemnată de droguri de risc, respectiv peste 11 kilograme de cannabis şi aproape 400 grame de rezină de cannabis.

De asemenea, traficantul s-a mutat într-o casă nouă, ”tocmai în vederea creării tuturor condiţiilor necesare pentru a se putea ocupa nestingherit de priviri indiscrete de comercializarea acestei cantităţi însemnate”.

Dacă aceste droguri ar fi fost vîndute, valoarea de piață ar fi fost de peste 110.000 de euro, a mai stabilit instanța.

”De asemenea se va ţine cont de starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, şi anume sănătatea publică a celor care consumă, prin fapta sa, inculpatul contribuind la răspândirea fenomenului infracţional de această natură. Vom lua în considerare şi motivul comiterii faptei, inculpatul apreciind, în mod greşit şi percepând eronat că în acest fel poate să îşi deschidă academia de tenis la care visa, dat fiind că acesta este calificat profesional ca şi antrenor de tenis”, se arată în sentința Tribunalului Cluj.

Este recidivist

Tribunalul mai arată că Dumitrache este recidivist el fiind condamnat în trecutla doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *