Conduce o Dacia 1310, la 73 de ani!

Posted by

O femeie în vârstă de 73 de ani, din județul Cluj, conduce zilnic un autoturism Dacia 1310.

Clujeanca locuiește în comuna Ceanu Mare, județul Cluj, iar povestea ei este una aparte.

Conducea Dacia 1310 la 73 de ani.
Conducea Dacia 1310 la 73 de ani. Sursa foto: captură video

La vârsta de 68 de ani, doamna din imagini a fost prinsă de șeful de post din Ceanu Mare, pe numele lui Badea, că circula pe o motocicletă, fără a avea permis de conducere.

Ulterior, i s-a întocmit un dosar penal care a fost clasat ca urmare a faptului că pericolul social era unul inexistent.

S-a ambiționat și a dat pentru permis

Acest episod a făcut-o pe femeie să nu renunțe la pasiunea ei de o viață, și s-a înscris la cursurile unei școli pentru șoferi.

La examenul pentru obținerea permisului de conducere, femeia din Ceanu Mare a obținut un punctaj foarte bun. De ”sală” a trecut mai departe, spre surprinderea polițiștilor examinatori.

Proba practică a fost și ea trecută cu brio de femeia din Ceanu Mare, fapt ce a făcut ca acesteia să îi fie acordat permisul de conducere.

”E bună pentru un exemplu”

Cei care o susțin, spun că femeia trebuie să fie dată exemplu pentru tinerii, care au pierdut numărul încercărior eșuate pentru a obșine permisul de conducere.

Deși au parte de toate condițiile, mulți dintre tinerii care susțin proba teoretică și cea practică, eșuează lamentabil.

În schimb, femeia din imagine este dovada clară că dacă ești serios, la orice vârstă poți obține permisul de conducere.

Parlamentarii doresc ca persoanele care au împlinit vârsta de 70 de ani, să fie testate tot la cinci ani.

Vizitele mediale periodice, care includ și examenul oftalmologic dar și cel neurologic, pentru testarea reflexelor. Așa ar trebui să reducă treptat numărul septuagenarilor care conduc pe șoselele din România.

De asemenea, valabilitatea permiselor de conducere ar urma să fie modificată. Potrivit proiectului de lege al Comisiei Europene, reforma vizează modificarea duratei de valabilitate a permiselor de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *