Consiliera fostului premier Viorica Dăncilă a fost eliberată din arest! Judecătorii clujeni s-au arătat miloși

Posted by

Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au dispus eliberarea din arest a Danielei Moța, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă, și a soțului acesteia Vasile Marius Moța.

 

Cei doi au fost acuzați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj de delapidare și folosire de fonduri publice în interese propriu, prejudiciul adus bugetului municipiului Zalău, fiind de peste 1.2 milioane de lei.

Moța și soțul ei au fost arestați, la propunerea procurorilor sălăjeni, dar au depus contestație împotriva acestei măsuri, care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj. Potrivit, verdictului dat de această instanță, consiliera lui Dăncilă a fost eliberată din arest și plasată, alături de soțul ei, în arest la domiciliu. ”Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Coța Vasile Marius și Coța Daniela Gabriela împotriva încheierii penale nr.13 din 22 mai 2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj, pe care o desfiinţează în întregime şi judecând dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în alte cauze. Dispune luarea faţă de inculpaţii Coța Vasile Marius și Coța Daniela Gabriela a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, se arată în sentința Curții de Apel Cluj.

Parchetul din Sălaj susține co Marius Vasile Moța este președintele unui club de volei, care beneficiază de finanțări publice, iar din această calitate a depus pentru aprobare mai multe documente false. „În sarcina celor doi s-a reţinut că, în calitate de reprezentanţi de fapt şi de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 – 2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte. De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei”, se arată în comunicatul Parchetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *