,

Contestație a deciziei de anulare a licitației Centurii Metropolitane

Posted by

Contestație a deciziei de anulare a licitației Centurii Metropolitane. Grupul de firme care a depus singura ofertă pentru construirea tronsonului 2 din Centura Metropolitană a contestat la CNSC această decizie de anulare a licitației.

Contestație la CNSC a deciziei de anulare a licitației Centurii Metropolitane
Contestație a deciziei de anulare a licitației Centurii Metropolitane

”S-a depus contestație la tronsonul 2 al centurii metropolitane. Dacă firma câștigă la CNSC, se poate scurta și se intră la lucru chiar în toamna aceasta, dacă nu se câștigă se reia licitația. Mai avem o lună de așteptat să vedem răspunsul CNSC-ului”, a declarat Emil Boc.

Cine a depus singura ofertă pentru Centura Metropolitană

Singură ofertă depusă a fost a unei asocieri de firme românești Con-A Operations (lider), Dimex-2000 Company, Concelex, împreună cu Hydrostroy AD (Bulgaria) și Automagistral-Pivden (Ucraina).

Municipalitatea clujeană a avut nevoie de două luni pentru a realiza că nu poate accepta prețul oferit cu 30% mai mare decât valoarea estimată, ori legea permite doar o majorar cu maximum 15%. 

Vă reamintim, Primăria a avut nevoie de două luni pentru a ajunge la concluzia că singura ofertă depusă nu poate fi acceptată deoarece prețul oferit este cu 30% mai mare decât valoare estimată, ori legea permite doar o majorare de maxim 15%.

„În urma analizei din cadrul Comisiei de licitație și a Avizului conform condiționat al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, comisia de licitație, în baza prevederilor art. 212 alin. 1 litera a din Legea 98/2016, a anulat procedura de achiziție întrucât nu a fost depusă o ofertă admisibilă. Potrivit procedurii legale, Asocierea CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden poate depune contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în termen de 10 zile calendaristice de la comunicarea rezultatului procedurii (până în 9 mai 2024). Dacă nu se depune contestație sau contestația este respinsă, se reia imediat procedura de licitație. În cazul în care Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor dă câștig de cauză Asocierii CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, atunci se poate trece la încheierea contractului și la demararea lucrărilor”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *