,

Continuă investițiile în modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Posted by

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va continua proiectele și investițiile în modernizarea secțiilor. Un nou pas în acest a început: înlocuirea celor peste 1500 de paturi cu altele noi și moderne.

Săptămâna aceasta sosesc încă 133 de paturi de spital (paturi de salon cu panouri laterale și paturi de spital cu sistem de mobilizare a pacientului), 133 de saltele (antiescară și antidecubit) și 133 de noptiere, cu sistem special pentru servirea mesei. Acestea sunt destinate secțiilor Medicină internă I, Gastroenterologie, Dermatologie, Oftalmologie, Nefrologie, Cardiologie II, Neurologie I-II, ORL, Ortopedie-Traumatologie I-II și Obstetrică-Ginecologie II.

Din 2014 până în prezent am reușit să înlocuim 800 de paturi, în majoritatea secțiilor spitalului: peste 650 paturi de salon, 90 de paturi de terapie intensivă, precum și paturi și canapele de consultații”, a anunțat conducerea unității spitalicești.

Paturile sunt electrice și prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele speciale previn leziunile cauzate de perioadele mai lungi de imobilizare.

Paturile, saltelele și noptierele livrate acum au fost achiziționate printr-o licitație demarată încă din 2019. Valoarea acestora este de aproximativ 1.200.000 lei, iar investiția a fost suportată din veniturile proprii ale spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *