,

Contract pe direct de 126.000 de euro la Primăria Gilău. Primărul Topan a ales serviciile unei tinere avocate

Posted by

În cursul lunii iulie 2023, Primăria Gilău a acordat un contract ”pe direct” unei avocate, în valoare de 126.000 de euro, mai exact 616.000 lei.

Avocata Lavinia Ciocan are doar doi ani și opt luni vechime în profesie, fiind înscrisă în tabelul avocaților din Baroul Maramureș, în data de 14 decembrie 2023.

Potrivit site-ului elicitație.ro, Primăria Gilău a organizat o procedură publică pentru exproprierea unor terenuri în interes național, județean sau local.

Primarul din Gilău are bratele deschise atunci cand vine vorba despre dezvoltarea comunei.
Primarul din Gilău are bratele deschise atunci cand vine vorba despre dezvoltarea comunei.

”Comuna Gilău dorește achiziția de servicii de consultanță și realizarea operațiunilor prevăzute de Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de uitilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local pentru ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Gilău, județ Cluj”, se arată în anunțul oficial.

Procedură directă cu o singură ofertă

Din datele oficiale rezultă faptul că pe SEAP, cabinetul de avocatură Ciocan Lavinia a depus o ofertă pentru asistență juridică, acceptată imediat de Primăria Gilău.

imagine de pe SEAP
imagine de pe SEAP

La începutul acestui an, mai exact în cursul lunii ianuarie 2023, Consiliului Local Gilău a adoptat o hotărâre de Consiliu Local care se referă la modernizarea unui drumuri din localitate, prin programul național ”Anghel Saligny”.

La momentul respectiv s-a constituit o comisie condusă de viceprimarul comunei, Okos Carol, din care mai făcea parte din avocatul Cătălin Tuluc pentru a sta de vorbă cu cetățenii din comună care dețin proprietăți de-a lungul acestor coridoare de expropriere.

Suprafața care ar trebui expropriată este de 7.887 metri pătrați.

Practic este vorba despre o procedură de achiziție directă.

Interesant este faptul că Primăria Gilău mai are un contract de asistență juridică, cu avocatul Tuluc, membru PNL Cluj, organizație din care face parte și primarul din Gilău, Gelu Topan.

Foaia Transilvană a contactat-o pe avocata Ciocan Lavinia, cu doi ani și opt luni vechime în profesie, pentru a afla despre ce lucrări de importanță ”națională, județeană sau locală” este vorba.

”Nu vă pot da nicio informație. Ei sunt beneficiarii. Până la urmă nu vă pot da niciun detaliu. Când va fi public, procedurile sunt publice, putem vorbi”, a declarat avocata Lavinia Ciocan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *