Contracte ”directe” de milioane de lei la Primăria Poieni. Procurorii DNA Cluj și-ar putea căuta un pic de lucru și pe acolo

Posted by

La finalul lunii martie 2024, Primăria Poieni, Cluj, a acordat pe direct, mai multe contracte publice în valoare de milioane de lei. Contracte ”directe” de milioane de lei.

Din datele publicate pe SICAP este vorba despre trei contracte în valoare totală de 1.93 milioane de lei, peste adică aproape 400.000 de euro.

Contracte ”directe” de milioane de lei semnate de primarul Boca din Poieni
Contracte ”directe” de milioane de lei semnate de primarul Boca din Poieni

Pentru a se putea evita licitația publică, primarul din Poieni, Boca Gheorghe a recunoscut că a recurs la metoda directă.

De asemenea, pentru că suma este foarte mare, a fost împărțită în trei contracte mai mici.

Este vorba despre:

– DA35332865 – Reparații străzi comuna Poieni prin așternere strat de uzură BA 16 -6 cm după compactare. Suma 168.000 euro.

– DA35325738 – Reparații și întreținere trotuare, spații de parcare și spații verzi în jurul blocurilor. Suma, 180.000 euro.

– DA35348457 – Plombări cu BA 16 -5 cm drumuri și străzi comuna Poieni. Suma, 39.600 euro.

Lucrări date la o firmă de apartament

Documentația jurnalistică făcută de Foaia Transilvană arată că cele trei contracte au fost acordate firmei WRO Logistik SRL.

În spatele acestei firme sunt Mureșan Dorin Marin și Dorin Lucian, tată și fiu. Firma este una de buzunar.

Bilanțul contabil pentru anul 2022 arată cam ”subțire”. Astfel, societatea a avut o cifră de afaceri de 1.89 miliioane lei, și un profit de 99.214 lei. Cei doi Mureșan mai dețin și firma WRO Via Construct SRL.

Mai trebuie spus că Mureșan Dorin Marin este un fost ofițer de poliție din cadrul IPJ Cluj. El a fost încadrat la Poliția Rutieră Cluj, după care a activat în zona Turda – Câmpia Turzii.

Au potrivit contractele

Urmele lăsate în sistemul public de achiziții electronice arată că cele trei contracte au fost ”potrivite”.

Cu alte cuvinte, în prima fază sumele au fost mai mari, și nu s-au putut încadra la ”achiziții directe”. Din acest motiv, oferta celor de la WRO a fost refuzată de Primăria Poieni.

Acest lucru se întâmpla pe data de 20 martie 2024. Ulterior, după doar două zile, oferta de achiziție directă a fost depusă din nou în SEAP. Da data asta, suma a fost una ”corectă” și a fost acceptată. Acest lucru este valabil pentru toate cele trei contracte.

Poate nu ar strica ca procurorii DNA să investigheze un pic situația de la Poieni. Spunem asta deoarece situația prezentată nu este una dintre cea mai corectă întâlnită.

”Nici nu îl cunosc”

Primarul din Poieni, Boca Gheorghe a declarat că nici nu îl cunoaște pe Mureșan. El a a mai precizat că a vrut să cheltuie banii, dar nu a găsit nicio firmă.

”Aceste contracte au fost și anul trecut scoase la licitație. Da, este corect, acum nu a fost licitație. A fost încredințare directă. Nu îi cunosc pe cei de la această firmă. Eu vreau doar să asfaltez străzile după lucrările de canalizare”, a explicat primarul.

Gheorghe Boca candideaza din partea PNL, la un nou mandat de primar în Poieni. El este susținut politic de președintele PNL Cluj, Daniel Buda.

4 răspunsuri

 1. Avatar Mihai
  Mihai
 2. Avatar Breje Marin Adrian
  Breje Marin Adrian
 3. Avatar VERA
  VERA
 4. Avatar Bercea Ion
  Bercea Ion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *