,

Controale ample desfășurate de polițiștii clujeni în zona școlilor pentru prevenirea absenteismului. Mai mulți elevi chiulangii au fost prinși în baruri

Posted by

Polițiștii clujeni au desfășurat un control amplu în scopul creșterii gradului de siguranță din mediul școlar, prevenirii și combaterii traficului și consumului de substanțe interzise, a absenemismului școlar și a infracționalității din proximitatea unităților de invățământ, în data de 12 ocotobrie, cu efective din cadrul Secțiilor de Poliție 1,2 și 6 Cluj-Napoca care au fost angrenate.

Polițiștii au acționat în intervalul orar 11.30 – 13.00, verificând 38 de unități comerciale, 11 săli de jocuri, context în care au fost legitimate 42 de persoane și au fost identificați 18 elevi ai unor unități de învățământ despre care s-a stabilit că absentează în mod jeustificat de la orele de curs.

Totodată, în cadrul activităților de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legii referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția personalului, polițiștii au depistat un bărbat, de 34 de ani, care exercita atribuții pe linie de securitate și pază într-un liceu din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional în temeiul Legii 333/2003, cu amendă în valoare de 300 de lei, fiind anunțată și conducerea unității despre situația în cauză.

Totodată, polițiștii au organizat întâlniri cu reprezentanții a două colegii și un liceu din Cluj-Napoca, pentru a dezbate problematica cu care aceștia se confruntă, în vederea creării unei colaborări care să permită soluționarea și îmbunătățirea siutației.

Aceste tipuri de activități vor fi continuate la nivelul întregului județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *