Copiii născuţi din 2025 vor face parte din Generaţia Beta. Va fi prima generație complet digitalizată

Posted by

Copiii născuţi din 2025 vor face parte din Generaţia Beta. Începând de la 1 Ianuarie 2025, vom intra într-o nouă eră cu o nouă generaţie.

Copiii născuţi în 2025 vor face parte din Generaţia Beta
Copiii născuţi din 2025 vor face parte din Generaţia Beta

Astfel, copiii care se nasc începând din 2025 vor fi parte a generaţiei Beta. Aceștia ar putea trăi până în secolul următor.

Va fi prima generație complet digitalizată

Specialiştii susțin că cei din generaţia Beta vor creşte, inevitabil, cu inteligenţa artificială. Părinţii lor sunt cei din generatia Z şi milenialii, iar bunicii lor, baby boomers, care tânjesc nostalgic după vremea în care copiii se jucau mai mult pe afară.

Din generaţia Beta fac parte cei născuţi din 2025 până în 2039. Estimările arată că vă reprezenta 16% din populaţia de pe Terra și, spre deosebire de predecesorii Alpha, va fi prima generaţie complet digitalizată, scrie observatornews.ro.

Specialiştii spun că în viață generației Beta inteligenţa artificială va fi omniprezentă, așadar acești copii vor creşte odată cu AI.

Asta îi sperie pe mulţi din generaţiile trecute. Baby Boomers sunt cei născuţi între 1946 și 1964. Cronologic, urmează generația X până în 1980, apoi Y sau milenialii între 1981 și 1996. Generaţia Z este născută între 1997 şi 2012, iar Alpha sunt cei mai tineri. 

„E complicat să spunem că suntem programați înainte să ne naștem cu ce urmează să facem, etichetele astea sunt ușor comerciale, au un rol de marketizare. Așa cum vorbim despre tinerii din Gen Z care sunt nostalgici după comunism chiar daca nu au trăit în perioada respectivă. E foarte posibil că generația Beta să trăiască o frustrare a persoanelor hiperstimulate în societatea de consum, societate care te obligă să trăiești într-o fugă continuă, s-ar putea să vedem o generație care merge cu frană de mână trasă”, spune Antonio Amuza, sociolog.

Un lucru este cert: generaţia Beta vă beneficia de minunile tehnologiei şi cercetării în domeniul medical şi ar putea avea cea mai mare speranţă de viaţă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *