Coronavirusul paralizează încet dar sigur școlile din Cluj Napoca! Câte școli sunt afectate deja? ”Din păcate suntem ca la piață”

Posted by

Așa cum au anticipat autoritățile medicale, coronavirusul s-a mutat de pe plaje, în școli. În ultimele 24 de ore, șase elevi și 24 de profesori de la diferite școli și licee din Cluj Napoca, au fost infectați cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile școlare, la Liceul Gheorghe Șincai, un elev de la clasa de mate-info a trecut la cursuri online după ce un elev a fost testat pozitiv. Cazuri ar mai fi la școlile Bob și Școala Internațională, la Liceul de Muzică din Cluj, la Liceul Onisifor Ghibu și la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a confirmat, ieri, vineri, 18 septembrie, că sunt șase cazuri de infecție cu coronavirus în rândul elevilor. Mai rău stau cadrele didactice. Potrivit directorului ISJ Cluj Marinela Marc, 24 de angajați din învățământul clujean sunt infectați.

„Avem cazuri din păcate și nu avem ce să facem. Lumea a circulat în voie, au fost în concedii, nu toată lumea a respectat măsurile. E firesc să apară cazuri. Școlile respectă proceduri, iar copiii sunt în siguranță la școală. Afară, însă, este altceva. Părinții, ați văzut, stau grămadă fără mască la poarta școlii. Ați văzut în supermarketuri cum nu se respectă distanța? Sunt buline puse, dar toată lumea e acolo grămadă. La școală ei sunt în siguranță, dar nu se respectă peste tot aceste măsuri. Deocamdată nu avem nici o școală închisă. Se suspendă cursurile când avem trei cazuri în clase diferite. Eu mi-aș dori să fim toți sănătoși, dar din păcate nu va fi așa. E o situație foarte complicată și sunt convinsă că vor mai apărea cazuri. Nu putem controla numărul de cazuri. Dar nu e nevoie nici de panică în rândul părinților. Nu vreau să greșesc, cumva. Eu știu că sunt 6 elevi și 24 de cadre didactice, sper că nu greșesc”, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, a spus Marinela Marc, inspector șef școlar la ISJ Cluj, citată de Actual de Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *