Corupție la ISCTR Cluj. Bilete la loja VIP

Posted by

În dosarul de corupție deschis pe numele lui Durlea Bogdan Ștefan, inspector șef la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier Cluj, arestat pentru luare de mită, în mai multe locuri se face referire la activitatea comisarului șef Buda Ionel Marian, din cadrul IPJ Cluj.

Inspectorul șef de la ISCTR Cluj a fost arestat pentru corupție
Inspectorul șef de la ISCTR Cluj a fost retinut pentru luare de mita

Polițistul a fost șef de biroul la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Cluj.

Apoi, a fost promovat șef al Direcției Naționale de Poliție Transporturi, din subordinea Poliției Române. Ulterior, după izbucnirea scandalului, susțin sursele noastre, Buda a demisionat din Poliția Română. Soția acestuia este ofițer la SRI Cluj.

Bilete la loja VIP pentru șeful ISCTR Cluj

Astfel, procurorii DNA arată că la data de 18.10.2022, Durlea Bogdan i-a trimis lui Buda Ionel Marian un mesaj prin care dorea invitații la loja VIP, la spectacolul HAVASI Symphonic Concert Show.

”2 bilete la vip găsim undeva?”

Buda i-a răspuns că va vorbi cu o persoană sâmbătă, fără a face referire la cineva anume.

La data de 20.10.2022, Durlea îl contactează din nou pe Buda Ionel Marian, pe care, după un schimb de replici, îl întreabă dacă știe ceva de bilete?.

”Le rezolvam, tre sa revin cu 2 sapt inainte, ca i abia în 26 Nov”, a răspuns Buda.

Polițistul este suspectat că este în spatele unei firme de transport

În episodul 2, Foaia Transilvană a scris despre interesele polițistului Buda cu privire la firma FQ Biomax Construct SRL.

Procurorii DNA Cluj cred că Buda este omul care controla din spate această societate comercială.

Anchetatorii mai susțin că discuțiile purtate de Durlea și Buda se refereau și la ”controalele efectuate sau ce urmau a fi efectuate de către inspectorii ISCTR asupra camioanelor aparţinând FQ Biomax Construct SRL, societate administrată de facto de către numitul Buda”.

Îl anunța unde sunt filtrele ISCTR

Tot din dosarul penal deschis pe numele lui Durlea rezultă că șeful ISCTR Cluj, îl anunța pe polițist, locul unde se află inspectorii din subordinea lui.

La data de 06.07.2023, ora 08.31, Durlea i-a comunicat lui Buda, prin aplicaţia Telegram, că: ”O să fie deranj azi la Cj”.

În fapt, prin acest mesaj, mai susțin procurorii DNA, Durlea l-ar fi anunţat pe numitul Buda Ionel Marian despre o acţiune pe care urmau să o desfăşoare inspectorii ISCTR, scopul anunţării fiind acela de a-i permite acestuia să evite ca şoferii angajaţi la FQ Biomax Construct SRL, să fie controlaţi şi sancţionaţi de inspectorii ISCTR.

În faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi inculpatul, mai susțin sursele noastre, Durlea nu e negat existenţa unor discuții purtate cu numitul polițistul Buda.

Șeful ISCTR Cluj a declarat că aceste discuții, la obiect, s-ar putea spune, s-au purtat strict prin prisma faptului că acesta era ofițer S.I.C.E. în cadrul IPJ Cluj, institutie cu care colabora din punct de vedere profesional, și cu care avea acțiuni comune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *