Acasă EVENIMENTE Crăciun în pandemie. Adio colindat din casă în casă, slujbe religioase online...

Crăciun în pandemie. Adio colindat din casă în casă, slujbe religioase online recomandate și mască de protecție la mesele restrânse

0

Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Astfel, de Crăciun oamenii sunt îndemnaţi să participe la ceremoniile religioase online și să evite adunările de persoane pentru colindat.

Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție. De asemenea, în perioada Crăciunului sunt recomandate ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de persoane pentru colindat.

„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de COVID-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, precizează Comisia Europeană.

Comisia Europeană le face statelor membre pentru perioada sărbătorilor mai multe recomandări. Astfel le sugerează statelor membre să interzică adunările publice și să reglementeze pe cât posibil cadrul în care pot avea loc reuniunile în familie în perioada sărbătorilor:

– Definiți criterii clare pentru adunări sociale mici, evenimente în familie, cum ar fi numărul maxim de persoane care au voie să participe și încurajați cetățenii să respecte regulile de distanțare fizică și utilizarea măștilor.

– Încurajați oamenii care intenționează să petreacă împreună sărbătorile de la finalul anului să stea împreună și în zilele anterioare și în zilele de după festivități.

– În cazul ceremoniilor religioase, luați în considerare evitarea adunărilor în masă și utilizarea pe cât posibil a mediului online, TV sau a emisiunilor radio.

Comisia Europeană le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor religioase pe perioada sărbătorilor de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.