Cresc prețurile la carburanți. Motorina și benzina este tot mais scumpă

Posted by

De câteva zile, prețurile afișate de stațiile de carburanți, pentru benzină și motorină sunt tot mai mari. Cresc prețurile la carburanți.

Dacă la începutul săptămânii trecute, benzina este în medie 6.88 lei/itru, duminică aceasta era mai scumpă cu șapte bani. Preți afișat la pompe, duminică, era de 6.95 lei/litru.

Cresc prețurile la carburanți
Cresc prețurile la carburanți

Și la motorină lucrurile stau la fel. Prețul a crescut de la 7.37 lei/litru, la 7.44 lei/litru.

Comparativ cu luna trecuta, pretul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 4.6%. Asta înseamnă ca la un plin (50 de litri), prețul este mai mare cu 15.5 lei, decât în urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 4.2%. Raportat la un plin de motorină, cu 50 de litru, valoarea este mai mare cu 15 lei.

România la coada clasamentului

În această perioadă România se afla pe locul al 4-lea in Uniunea Europeană, în topul țărilor cu cea mai ieftina benzină. Pe ultimele locuri sunt Bulgaria, Cipru, Malta.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic pret la acest tip de combustibil, dupa Bulgaria, Cipru, Malta.

Comparativ cu celelalte tari UE, Romania se clasează pe locul 10 la benzină fara taxe. Cea mai ieftină, după Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Slovenia.

La capitolul motorină fară taxe comercializată la noi este pe locul al 8-lea în topul celor mai mici prețuri, după Belgia, Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Malta, Slovenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *