,

Cristi Puiu spune NU dictaturii medicale. ”Dacă mâine o să vă ceară dvs să mergeți în mâini, credeți-mă o să mergeți în mâini”

Posted by

Celebrul regizor român Cristi Puiu a spus nu dictaturii medicale! A rostit un discurs pe scena TIFF care a fost aplaudat la scenă deschisă.

Invitat să ia cuvântul înaintea difuzării unui film, regizorul Cristi Puiu a avut un discurs la care cei prezenți nu s-au așteptat. Regizorul i-a invitat pe cei prezenți să plece de la vizionare atunci când nu vor mai suporta masca de protecție. ”Ăsta e motivul pentru care eu nu particip la această poveste sau distanțare socială. Iar de mâine am înțeles că la Cluj se poartă masca în aer liber. Îmi pare rău pentru dvs. este un film de 200 de minute, să stați cu masca pe față, să vă uitați la un film de 200 de minute, este inuman. Și eu vă rog să plecați, atunci când ați simțit că trebuie să ieșiți, că nu mai suportați, vă rog să plecați. Și încă o chestie, pe care am mai spus-o deja de câteva ori. Dacă dvs. sunteți aici și vă uitați la un film azi, este că pentru au existat niște oameni indisciplinați în România, în decembrie 1989, și care au spus nu dictaturii. Înțelegeți? Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu ca să ne trateze ca pe niște vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităților statului este inacceptabil. Mi se pare extraordinar de misto că la Cluj, oamenii sunt extraordinar de disciplinați și de atenți la detaliile astea dar cred că absolut orice abuz trebuie amendat. Și dacă nu o veți face dvs. prin vot, de data asta, nu o face nimeni. Dacă nu o facem noi, nu o face nimeni. Și știu că oamenii sunt speriați, și respect și distanțierea socială și port masca în absolut orice spațiu închis. Dar dacă mâine o să vă ceară dvs să mergeți în mâini, credeți-mă o să mergeți în mâini. Pe Eroilor. Îmi pare foarte rău. Știu că nu toți sunteți de acord cu mine și vă e teamă de pandemie. Ar fi bine să vă fie teamă de alte lucruri mult mai grave!”, a spus Puiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *