Acasă ADMINISTRATIV CTP Cluj: Vor fi introduse troleibuze pe linia 8 din 5 decembrie

CTP Cluj: Vor fi introduse troleibuze pe linia 8 din 5 decembrie

0

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA a anunțat publicul călător că începând cu data de 05.12.2022, linia 8 (Piața Mihai Viteazul – Aeroport) va fi deservită de troleibuze.

„Municipiul Cluj-Napoca este singurul oras din Romania în care transportul public cu tracțiune electrică nu s-a diminuat dupa anul 1990, desi in alte orase aceste retelele de transport electric cu troleibuze sau tramvaie au fost desfiintat partial sau in intregime.

Mijloacele de transport public cu tractiune electrica parcurg cele mai solicitate si aglomerate trasee din oras.

Va informam faptul ca la finalul anului 2020, in municipiul Cluj-Napoca au fost infiintate trei linii noi de transport cu troleibuzul: linia 2: Str. Izlazului – P-ta Garii, linia 10: Str. Unirii – B-dul Muncii, linia 14: Str. Bucium – B-dul Muncii, iar pe linia 23 P-ța Mihai Viteazul – B-dul Muncii, autobuzele au fost inlocuite cu troleibuze.

Clujul are cea mai ecologică flotă de transport în comun din țară

Conform unei analize, in anul 2021, utilizarea mijloacelor de transport complet ecologice precum tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul electric, a insemnat o atmosfera mai curata cu 7374 tone de noxe (CO2, CO, NOₓ, CH₄, PM 2,5 si PM 10) si alte substante. Evitarea emiterii in atmosfera a unei cantitati atat de mari de noxe demonstreaza contribuția importanta pe care o are transportul ecologic in vederea îmbunătățirii calității aerului din municipiu.

Astfel, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA pun la dispoziția clujenilor cea mai ecologică flotă de transport în comun din țara.

Prin extinderea liniilor noi de troleibuz se contribuie la dezvoltarea transportului electric in concordanta cu programul de reducere a poluarii”, a transmis CTP Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.