,

Cu cât sunt plătiți profesorii și corectorii la Evaluarea Națională și BAC 2023

Posted by

Profesorii asistenți și corectori care vor participa la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor primi, anul acesta, cu 8 lei mai mult față de anul trecut, potrivit unui ordin de ministru de la începutul lunii mai.

Potrivit ordinului de ministru nr. 4.143 din 4 mai 2023, un profesor asistent la Evaluarea Națională va lua 118 de lei pe zi, în timp ce anul trecut i-au revenit 110 lei pe zi. Un profesor supraveghetor la Bacalaureat 2023 ia 128 de lei pe zi, iar anul trecut a primit 120 de lei. Acest lucru înseamnă o creștere de peste 7%, scrie Edupedu.ro.

Un cadru didactic corector la Evaluarea Națională ia 12 lei pe o lucrare, în timp lucrarea unui elev de la BAC valorează 15 lei, ceea ce înseamnă 1 leu în plus față de anul trecut.

Indemnizația pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, de exemplu, în centre de evaluare cu peste 750 de candidați, poate ajunge până la 2.354 de lei.

Cadrele didactice intră de luni, 22 mai, în grevă, după ce negocierile sindicatelor cu Guvernul au eșuat. Printre revendicările cerute de dascăli este și mărirea salariilor. În prezent, un debutant în învățământ ia în jur de 2.800 de lei, iar câștigul crește în funcție de grade până la 6.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *