EVENIMENTE

Cu trenul la Paris. Cât costă un bilet de tren de la Cluj până în capitala Franței

O călătorie cu trenul de la Cluj la Paris a devenit posibilă, după ce austriecii au anunțat că au pus în circulație un tren pe ruta Viena – Paris. Asta face ca o călătorie Cluj – Paris să fie un plan perfect realizabil.

Prețul pentru o călătorie doar dus din Cluj-Napoca la Paris pornește de la 140 de euro și poate ajunge până la 400 de euro, în funcție de locul ales. Drumul durează aproximativ 25 de ore, așa că sunt disponibile și vagoane de dormit.

Călătoria cu trenul spre Paris începe din gara din Cluj-Napoca și are în total 1.598 de kilometri. Există varianta plecării seara, la ora 21:00, sau dimineața, la ora 7:39.

Trenul are 23 de opriri, dintre care principala oprire e la Budapesta și durează 20 de minute. Ajunge apoi la Viena, unde călătorii au răgaz două, trei ore pentru a se urca în trenul de Paris. Urmează una dintre opririle principale în stația din Munchen. În total, o călătorie durează aproximativ 25 de ore.

Schimb de tren la Viena

Trenul care pornește de la Cluj are punct terminus drept Viena. De acolo, legătura spre Paris este asigurată repede, timpul de așteptare fiind de două ore.

Trenul care ajunge la Viena pentru călătoria de Paris este mai curat decât cele din cursele interne și are vagoanele mai spațioase, spun cei care au călătorit cu el.

Ruta recent inaugurată de compania austriacă de căi ferate oferă călătorilor un grad mai mare de confort.

Compartimente întregi care pot fi rezervate ca spații private pentru dormit, un vagon restaurant spațios, scaune mult mai confortabile, mic dejun inclus în prețul biletului, compartimente speciale pentru personane cu dizabilități sau locuri pentru familii cu copii, informează Pro TV.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*