Cultură de canabis în Pădurea de la Ciurila. În Cluj se cultivă canabis, ca grâul de toamnă

Posted by

Un fenomen îngrijorător care se înregistrează în ultimii ani, în județul Cluj, îl reprezintă culturile ilegale de canabis.

În locuri retrase, ferite de ochii trecătorilor, traficanții de droguri cultivă canabis, în cantități tot mai mari.

Cultură de canabis în Pădurea de la Ciurila.
Cultură de canabis în Pădurea de la Ciurila.

Recent, Tribunalul Cluj a dispus condamnarea a doi tineri, prinși că au cultivat canabis în Pădurea de la Ciurila.

Este vorba despre Mureșan Filip, condamnat la cinci ani de închisoare, și Ceaca Rareș Adonis, condamnat la trei ani și nouă luni. În cazul celor doi traficanți și cultivatori de canabis, pedepsele sunt cu executare.

Cultura din Pădurea de la Ciurila

Procurorii DIICOT au susținut că cei doi se ocupau cu traficul de droguri, indifirent că vorbim de canabis, heroină, cristale etc.

În cazul culturii de la Ciurila, la descindere s-au descoperit 41 de plante de canabis care totalizau 5.4 kilograme. Având în vedere că acest drog se vinde cu 40 de lei / gramul, profiturile care ar fi fost realizate erau uriașe.

”În cursul urmăririi penale cei doi inculpaţi au susţinut că respectiva cultură aparținea inculpatului Mureșan Filip, iar inculpatul Ceaca Rareș Adonis doar l-a ajutat de câteva ori, maxim cinci ori, la întreținerea acestor plante, prin transportul cu autoturismul a bidoanelor de apă și udarea plantelor de Cannabis. Inculpatul Mureșan Filip a declarat că el personal a cumpărat semințele, le-a germinat, iar inculpatul Ceaca l-a ajutat în repetate rânduri, de principiu cu transportul bidoanelor de apă pentru udat”, se arată în sentința de condamnare.

Vindea și cocaină

La dosar există și declarația unei martore care susține că a cumpărat de la Mureșan Filip chiar și cocaină, ectasy, LSD sau ketamină.

Tânăra susține că nu de fiecare dată avea bani, și că pentru droguri plătea cu mâncare.

”Din declaraţia acestei martore reiese că aceasta l-a cunoscut pe inculpatul Mureșan Filip în cursul anului 2019, prin intermediul unei prietene care i l-a recomandat ca având de vânzare Cannabis, cocaină, ecstasy, LSD, ketamină, cam toate tipurile de droguri. … a susţinut că din acel moment și până în septembrie 2022 l-a vizitat pe inculpat cu o frecvență de o dată pe lună sau câteodată chiar și de 3 ori pe zi, pentru a-și achiziționa de la acesta „iarbă” și cocaină. De fiecare dată își lua cam 10 grame de Cannabis, iar cocaină 1 sau 2 grame, atunci când inculpatul dispunea de astfel de droguri. Inculpatul vindea gramul de Cannabis cu suma de 40 de lei, cocaina cu 550 de lei (prețul era mare însă inculpatul spunea că este de calitate), ecstasy cu 50 de lei/comprimat, ciupercile cu 50 de lei/1,5 grame, LSD 50 de lei/picătură, ketamina cu 200 de lei/gram și MDMA sub formă de cristal cu 250 lei/gram”, se arată în declarația acestei martore.

Un răspuns

  1. Avatar blea
    blea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *