Cum a comentat primarul Emil Boc explozia de la Pensiunea Monor de pe str. Dunării?

Posted by

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit vineri dimineață, într-o intervenție la un post local, despre explozia la pensiunea Monor de pe strada Dunarii din cartierul Între Lacuri.

În urma exploziei, o femeie în vârstă de 37 de an din Timiș și-a pierdut viața, iar alți doi bărbați au suferit arsuri grave.

„Ne-am trezit dupa impactul unei explozii puternice in Marasti, pe Dunarii 20. Avem deja un deces si doua persoane la UPU, constiente, una cu arsuri pe fata si cealalta cu arsuri pe maini si coapse, sunt in stare stabila si alta in stare de soc.

M-am uitat pe camerele video, a pulverizat tot pe strada. A fost temperat apoi de ISU. Avem 2 imobile afectate in proportie de 10-20%. Facem o analiza amanuntita la imobilele din zona sa vedem ce trebuie sa facem, daca e nevoie de consolidare sau chiar evacuare, dar inca nu avem alte rezultate.

Cauza preliminara este acumularea de gaze si ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru noi toti, pentru a nu ignora legea, trebuie verificate instalatiile de profesionisti, sunt curios daca aici au fost instalati senzori de gaz, nu este posibil ca acolo unde ai unitati locative de interes public, unde vine lumea sa stea in concediu, sa te trezesti cu asa ceva. Cer tuturor structurilor abilitate ale statului romana sa isi faca datoria fara mila, sa verifice, sa aplice sanctiunile aferente”, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *