, ,

Cum a fost sărbătorit primul Valentines Day la Cluj Napoca. Acum oamenii se iau după Dana Budeanu și nu mai exista romantism

Posted by

Prima oară când s-a sărbătorit la Cluj, ziua îndrăgostițior, sau ”Valentines Day”, a fost anul 1995.

Atunci sute de clujeni s-au așezat la coadă pentru a primi un certificat de căsătorie valabil o zi. Era de fapt o acțiune de publiicitate, a celor de la Vitrina, care a prins foarte mult.

Pe parcursul zilei de 14 februarie 1995, sute de oameni, un el și ea, au așteptat chiar și ore, pentru a spune DA în fața unui ofițer de stare civilă, și pentru a primit certificatul de căsătorie valabil o zi.

Fotografia a fost postat de Nicu Cherciu, un cunoscut artist din Cluj Napoca.

Acum oamenii se iau după Dana Budeanu

Dacă atunci, clujenii știau să fie romantici, acum, cei mai mulți preferă să treacă peste Valentines Day, fără niciun cadou pentru persoana iubită.

Și numărul rezervărilor la restaurentele din Cluj Napoca au scăzut considerabil. Dacă în alți ani, puteai lua masa în oraș, doar pe baza de programare, acum, cam bate vântul prin restaurante.

De vină ar fi, spun sociologii, postările Danei Budeanu, de pe tiktok, care are o influență foarte mare asupra oamenilor, și care susține că această sărbătoare este a adolescenților și atât.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *