Acasă EVENIMENTE Cum afectează trecerea la ora de vară programul mersului trenurilor

Cum afectează trecerea la ora de vară programul mersului trenurilor

0

În această noapte, România trece la ora de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00.

Astfel, începând cu data de 26 martie 2023, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară iar ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Această schimbare nu modifică mersul trenurilor, precizează CFR Călători, într-o postare pe Facebook.

„Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor. Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 25/26 martie a.c. la ora 3:00, care va deveni ora 4:00.

După ora 4:00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulaţie după ora 3:00, care devine ora 4:00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4:00 – 5:00, trenurile vor pleca în ordinea rangului”, precizează sursa citată.

Între staţiile de frontieră cu ţările vecine care vor face trecerea la ora de vară duminică, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.