EVENIMENTE

Cum arată grădinița de un milion de euro deschisă la Apahida. Oamenii au venit în număr mare să vadă minunea GALERIE FOTO

Fără mare tam tam, la Apahida a fost inaugurată o nouă grădinițe publică care a costat aproximativ un milion de euro. De luni, aproximativ 180 de copii vor merge la noua grădiniță.

În prezența sătenilor, fără să fie prezent vreun politician de la ”centru”, primarul din Apahida, Grigore Fati a inaugurat noua grădiniță care are șase săli de clasă, o bucătărie proprie, o spălătorie și mai multe facilități pentru preșcolari. Fiecare sală de grupă are 60 de metri pătrați, fiind dotată cu un grup sanitar propriu, care are trei scaune de toaletă și două dușuri. În plus la câteva săli de clasă, există pereți cortină care permit o iluminare naturală foarte bună.

„De luni 180 de copii vor veni la noua grădiniță. Investiția s-a ridicat la un milion de euro, 500.000 de euro fiind plătiți din fonduri europene și alte 500.000 de euro din fondurile proprii ale Primăriei Apahida. Construcția a durat un pic mai mult, aproximativ trei ani și datorită birocrației care a pus stăpânire pe România. Doar pentru avizul ISU am așteptat aproape un an de zile. Terenul pe care s-a construit grădinița este al Primăriei Apahida”, a spus primarul Fati.

Oamenii se bucură foarte tare

Până acum la Apahida, învățământul preșcolar se derula în mai multe clădiri, și asta pentru că imobil care are destinația de grădiniță a devenit impropriu pentru numărul de copii foarte mare care sunt înscriși.

„Copilul meu mergea la grădiniță lângă Parcul Central, în clădirea de la Asistența Socială. Acolo erau mai multe grupe, copiii fiind obligați să stea în spații foarte strâmte. Ne bucurăm că am noua grădiniță s-a deschis și că oamenii din sat au fost invitați să vină să vadă noua construcție. Acum, copiii vor avea un spațiu adecvat pentru activitatea preșcolară”, ne-a spus Ioana Nechiti, locuitor din Apahida.

Alții copii au fost nevoiți să meargă la grădiniță la la Sala de Sport din cadrul Școlii Generale din Apahida, unde erau patru grupe de grădiniță.

Primarul Fati ne-a mai declarat că va face demersurile necesare pentru ca cei de la Inspectoratul Școlar Cluj să aprobe angajarea unui bucătar care să deservească bucătăria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*