Acasă ADMINISTRATIV Cum arată structura noului an școlar 2023-2024. Când va avea loc vacanța...

Cum arată structura noului an școlar 2023-2024. Când va avea loc vacanța de primăvară

0

Ministerul Educației a făcut un nou anunț cu privire la structura noului an școlar 2023-2024, care a fost modificată în cadrul Comisiei de dialog social, astfel că elevii vor avea vacanță de Paște.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, marți, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024.

„A fost integrată propunerea de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât perioada Sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță”, se arată în comunicat.

Astfel, ordinul prevede 36 de săptămâni de cursuri, care vor începe în 11 septembrie 2023 și se vor termina în 21 iunie 2024.

Programele „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” se vor desfășura în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, la decizia unităților de învățământ.

De asemenea, săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, va fi în perioada 19 februarie – 10 martie 2024.

Decizia ca anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri (module) și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar. O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri (module) alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023”, arată Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.