Cum își bat joc cei de la Consiliul Județean Cluj de 60 de milioane de euro! Imagini scandaloase!

Posted by

Activiștii de la Clujul Civic i-au surprins pe cei de la RADP Cluj, regie care a preluat dreptul de a administra Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, de la Pata Rât, o investiție care a costat peste 60 de milioane de euro, și care trebuia să fie un model în acest domeniu de activitate, cum depozitează gunoiul nesortat.

CMID trebuia să aibă o stație de sortare și mai multe celule de depozitare a fracției umede, rezultate în urma selecției gunoiului adunat din Cluj Napoca și din județul Cluj. După ce a fost finalizată prima celulă de depozitare, restul lucrărilor au fost oprite. Azi, nu se mai discută despre a doua celulă de depozitare sau despre stația de selectare a gunoiului menajer.

În schimb, activiștii de la Clujul Civic au efectuat o filmare cu drona la celula 1, de la CMID și au descoperit cum cei de la RADP Cluj, în solidar cu Consiliul Județean Cluj, își at joc de o investiție care a costat mai multe de 60 de milioane de euro. Azi, în celula 1 se depozitează fără nicio jenă gunoi nesortat, scopul pentru care a fost construit acest centru integrat de management al deșeurilor, rămănând o simplă lozincă.

Asta explică și dorința celor de la Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, supranumit ”Tișe șapte blocuri”, și asta pentru că politicianul a devenit mare investitor imobiliar, construind pe strada Brăduțului 25A din Cluj Napoca, nu mai puțin de șapte blocuri, de a nu organiza o licitație pentru administrarea CMID. În schimb, Consiliul Județean Cluj a preferat să dea direct RADP-ului, regiei subordonată Primăriei Cluj Napoca, acest drept de administrare pentru a nu mai știi nimeni ce se petrece în zonă.

Ce spun cei de la Clujul Civic?

Cei de la Clujul Civic au postat pe facebook un mesaj în care arată dezastrul de la CMID.

”Stimat cetățean clujean, ai vrut mediu curat pentru tine și copii tăi? Nu o să-l ai niciodată. Nici tu, și nici copii tăi. La Centrul de Management Integrat al Deșeurilor se depun sistematic deșeuri nesortate și netratate – încalcând toate legile românești și europene în materie. E crimă de mediu. E crimă de mediu organizată. E crimă de mediu organizată de sta … Autorizaţia de mediu se suspendǎ de cǎtre autoritatea competentǎ pentru protecţia mediului care a emis actul de reglementare, pentru nerespectarea prevederilor acesteia, dupǎ o notificare prealabilǎ, prin care se poate acorda un termen de cel mult 60 zile pentru îndeplinirea obligaţiilor, conform O.U.G. nr. 164/2008 pentru modificarea O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului cu modificările și completările ulterioare. Suspendarea se menţine pânǎ la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni. Pe perioada suspendǎrii, desfǎşurarea activitǎţii este interzisǎ/În cazul în care nu s-au îndeplinit condiţiile stabilite prin actul de suspendare, autoritatea competentǎ pentru protecţia mediului dispune, dupǎ expirarea termenului de suspendare, anularea autorizaţiei integrate de mediu”, se arată într-o petiție a celor de la Cluj Civic.

Sursa video: Clujul Civic/facebook.

2 răspunsuri

  1. Avatar Pentru normalitate
    Pentru normalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *