Connect with us

Hi, what are you looking for?

NATIONAL

Cum își bate joc Poliția Română de adevăr. Minciunile care nu se leagă în cazul accidentului de la 2 Mai

Sâmbătă dimineața, 19 august 2023, pe Drumul Național 39, între localitățile 2 Mai și Vama Veche, județul Constantța, a avut loc un accident soldat cu moartea a doi tineri, de 20 și 21 de ani.

Accidentul a fost comis de Vlad Pascu, de 19 ani, despre care s-a spus că a condus drogat, fiind pozitiv la trei tipuri de droguri, cocaină amfetamină și metaamfetamină.

Masina șoferului criminal după comiterea accidentului mortal la 2 Mai.

Masina șoferului criminal după comiterea accidentului mortal la 2 Mai. Sursa foto: Captura Video

„Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, a condus mașina pe DN 39 și a intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe carosabil. În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Cum minte Poliția Română

După acest accident, polițiștii s-au lansat într-o serie de minciuni care mai de care și care. Pentru acest fapte, de o incompetență uriașă, ar merita demiși toți, de la șeful Poliției Române, șeful IPJ Constanța, șefii Poliției Rutiere Constanța, șeful Poliției Mangalia, ofițerii de schimb și toți agenții care au interacționat cu acest eveniment rutier,

În cursul nopții de 18/19 august 2023, cu aproximativ patru ore înainte de a comite accidentul mortal, Vlad Pascu a fost prins cu droguri.

Chestorul Constanin Glugă, șeful IPJ Constanța a susținut, luni, o conferință de presă unde a recunoscut că Vlad Pascu a fost prins cu droguri asupra lui cu patru ore înainte de a comite accidentul.

Chestorul Glugă, șeful IPJ Constanța

Chestorul Glugă, șeful IPJ Constanța

”La data de 19 august, în jurul orei 00:40, un bărbat a sesizat Poliția că un şofer circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Având în vedere această semnalare, autovehiculul a fost dat în atenţia poliţiştilor care erau pe teren la acea oră şi au fost efectuate activități pentru localizare. Ulterior maşina a fost identificată circulând în Vama Veche. Şoferul a fost legitimat alături de cei doi pasageri care îl însoţeau. În timpul procedurii, într-un pachet de ţigări a fost descoperită o ţigară artizanală de tip joint, care conţinea patru pastile”, a spus chestorul Glugă.

A doua minciună grosolană

După ce a fost prins cu droguri, șoferul Vlad Pascu, arestat acum pentru 30 de zile, nu a fost testat pentru consumul de droguri, deoarece polițistul specializat se afla în concediu medical.

Ulterior, la ora 5.20, Vlad Pascu comite accidentul mortal de circulație de la 2 Mai. La scurt timp, Poliția Constanța emitea un comunicat de presă în care se anunțau detalii despre accident, dar atenție, și faptul că Pascu a fost testat cu aparatul Drugtest și că a ieșit pozitiv la trei tipuri de droguri. 

Cum se face că la ora 3 dimineața, în ziua de 19 august a.c., Vlad Pascu nu a putut fi testat pentru a vedea dacă a consumat droguri, iar la ora 5.20, da, este o întrebare la care șefii Poliției Române nu au răspuns, și pentru care ar merita demiși.

O a treia minciună

După accident, Poliția Constanța a anunțat că mașina condusă de șoferul drogat nu avea asifurare.

În acest caz, cum se face că polițiștii care l-au oprit la miezul nopții, nu au observat că aceasta circulă fără asigurare, caz în caz ar fi trebuit să i se rețină plăcuțele de înmatriculare.

Cu toate astea, acest lucru nu s-a întțmplat.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe str. 1 Decembrie 1918 din localitatea Gilău. La fața locului sau...

EVENIMENTE

Fost diacon și șofer al mitropolitului Clujului, IPS Andrei, ajuns ulterior ofițer la Poliția Rutieră, unde a condus mașinile de poliție pentru mai bine...