CALEIDOSCOP

Cum pot ajuta jocurile video la reducerea stresului

Există o mulțime de controverse în jurul jocurilor video și a efectelor negative percepute pe care mulți le atribuie acestora, atenția îndreptându-se mai ales asupra jocurilor video de cazino. Cu toate acestea, lucrurile sunt discutabile. Asta deoarece o multitudine de jocuri de cazino, ca de exemplu Book of Ra, dau posibilitatea utilizatorilor să se distreze, să se relaxeze, și, implicit, să scape de stresul acumulat pe parcursul zilei. 

În continuare vom discuta despre cum poți reduce stresul jucând jocuri video în cazinourile online. Există diverse beneficii pentru sănătatea mintală care vin odată cu rezervarea unei ore sau chiar mai puțin pentru jocurile video.  

Jocurile video pot avea un efect terapeutic

Universitatea din Utah a realizat un studiu care a examinat impactul jocurilor de noroc, pe termen lung, asupra persoanelor cu probleme psihice. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă jucătorii care suferă de depresie, autism și boala Parkinson. Studiul a arătat că persoanele care au optat pentru jocuri video, cum ar fi video pokerul, au prezentat o îmbunătățire a rezistenței psihice, a determinării și a capacității de a lua decizii. Raportul a arătat că pokerul video ar putea avea un impact pozitiv asupra personalității și caracterului utilizatorilor de jocuri de noroc.

Asta deoarece jocurile video au capacitatea de a provoca efecte asupra mecanismelor neuronale. Prin urmare, acestea activează procesul și sistemul de recompensă, precum și emoțiile pozitive, factori care ajută foarte mult la îmbunătățirea stării generale de spirit a jucătorilor.

Îmbunătățirea abilităților motorii

S-ar putea spune că standardele considerate sănătoase se anulează atunci când o persoană își petrece timpul liber stând în fața unui televizor sau a unui ecran de calculator. Cu toate acestea, cercetătorii experți de la Universitatea Deakin din Melbourne, Australia, au avut o opinie contrară. În cadrul cercetării lor, aceștia au descoperit că cei care au luat parte la „jocuri interactive” au experimentat abilități mai bune de control al obiectelor decât persoanele care nu au făcut acest lucru. Totuși, acest lucru nu înseamnă că jucătorii cu abilități motorii peste medie au înregistrat îmbunătățiri în starea de sănătate datorită faptului că joacă jocuri video și alte jocuri pe calculator.

Jocurile video pot fi un remediu împotriva durerilor ușoare

Atât durerile emoționale, cât și cele fizice au capacitatea de a provoca cantități masive de stres, depresie și agonie emoțională oricărui individ. Folosindu-se de principiile depresiei, psihologii de la Universitatea din Washington au realizat o descoperire importantă. Prin crearea unui joc, „Snow World”, aceștia au reușit să își ajute pacienții să se simtă ca și cum s-ar afla într-o țară arctică a minunilor. Jocul presupune aruncarea de bulgări de zăpadă către o varietate de ținte stabilite, cum ar fi oameni de zăpadă și pinguini.

Într-o turnură interesantă a evenimentelor, spitalele militare au descoperit că și soldații care urmau un program de recuperare beneficiau de „Snow World”. Cei care s-au implicat în joc au avut nevoie, în mod surprinzător, de mai puține medicamente împotriva durerii în timpul șederii lor în spital.

Un sentiment de apartenență, unitate și armonie

Singurătatea poate fi un factor extrem de periculos pentru dezvoltarea și sănătatea mentală a oricărui om. Ea provoacă tulburări emoționale și reducerea stimei de sine. Cercetările au arătat că persoanele care nu au un hobby sunt mai înclinate spre a ajunge în situația neplăcută în care să experimenteze depresia. 

Prin urmare, pentru a evita aceste neplăceri, este important ca amatorii de jocuri video și jocuri de cazino să aleagă (și) acele opțiuni care implică socializarea (chiar și doar virtuală) cu alte persoane. În acest fel, fiecare utilizator va resimți un sentiment de apartenență la un grup cu obiective și pasiuni comune. 

Posibilitatea de a lua decizii mult mai ușor

Mulți dintre noi suferă, conștient sau nu, de stres emoțional ca urmare a deciziilor proaste luate de-a lungul timpului. În acest sens, există jocuri video care au capacitatea de a îmbunătăți capacitatea de a formula planuri și strategii de viață mai bune. Universitatea din Rochester, prin intermediul studiilor efectuate, a descoperit că reacțiile rapide care au loc în timpul jocului ar putea duce, de asemenea, la modificarea stilului de viață al unei persoane. Prin scanarea diferitelor posibilități și alegerea unei soluții, de exemplu în jocuri precum „Fifa”, în mod automat, acest lucru îmbunătățește procesul de luare a deciziilor.

Concluzie

Jocul video are, după cum se poate observa, diverse avantaje care necesită o analiză amănunțită. O provocare cu care se confruntă majoritatea jucătorilor din este reprezentată de stresul de zi cu zi. Din fericire, iată că jocurile video de cazino ar putea reprezenta arma noastră pentru lupta împotriva stresului și a depresiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*