,

Cum pot obține clujenii ajutorul la încălzire pentru sezonul de iarnă 2023-2024? Află care sunt criteriile!

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a anunțat lansarea programului de distribuire și preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei și a suplimentului pentru energie.

Acest ajutor de încălzire se acordă persoanelor cu domiciliul sau reședința valabilă în Cluj-Napoca în perioada sezonului rece (noiembrie 2023 – martie 2024), pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere, însoțită de actele necesare.

Suplimentul pentru energie se acordă persoanelor cu domiciliul sau reședința valabilă în Cluj-Napoca pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada sezonului rece, pe baza cererii și declarației pe propria răspundere, însoțită de actele necesare.

Criteriile de acordare a ajutorului de încălzire

Pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei și de supliment pentru gaze naturale, energie termică, energie electrică sau combustibili solizi, persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, dacă veniturile cumulate ale persoanei, familiei sau persoanelor care se gospodăresc împreună la aceeaşi adresă, se situează sub:

– 2053 lei pentru persoanele singure;
– 1386 lei/pers. familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, beneficiare de încălzire cu agent termic, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi.

La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.

Formularele pot fi ridicate de la:

– Centrul de informare pentru cetățeni, – str. Moților nr. 7,
– Direcția de Asistență Socială și Medicală, – str. Venus fn.
– sediul TERMOFICARE NAPOCA SA, Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79,
precum și de la primăriile de cartier:
– Mănăștur – str. I. Meșter nr. 10;
– Iris – Liebcknecht nr. 7-8;
– Someșeni – str. T. Vuia nr. 41;
– Grigorescu – str. Al. Vlahuță nr. 47-48;
– Zorilor – str. Pasteur nr. 60;
– Gheorgheni – Aleea Băișoara nr. 4A;
– Mărăști – str. Porumbeilor nr. 41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *