Cum să alegi cele mai potrivite uși de interior pentru casa ta

Posted by

Ușile de interior ale casei tale s-au deteriorat și trebuie neaparat schimbate? Nu poți cumpăra altele noi întrucât nu ai încă toți banii necesari?

Solicită un credit IFN și, dacă ești considerat eligibil, intri rapid în posesia banilor de care mai ai nevoie pentru a-ți suplimenta bugetul.

Schimbarea ușilor de interior este un pas important pentru orice locuință. Deși instalarea lor nu creează mari probleme, alegerea lor nu este ușoară pentru că joacă un rol major în decorul casei. Alese cu bun gust, ușile pot face locuința să pară mai primitoare. În continuare vorbim despre cele mai importante aspecte la care să fii atent atunci când alegi ușile pentru casa ta.

Aspecte de luat în considerare când alegi uși de interior

Stilul casei

Când îți schimbi ușile de interior este bine să ții cont de stilul de amenajare al casei. Altfel, rezultatul va fi, în cel mai bun caz, ciudat. Din fericire, există uși care, pe lângă faptul că sunt realizate din materiale diferite, au și stiluri diferite. Cel mai des întâlnit stil este cel clasic, ușile fiind de obicei din lemn, cu model simplu, în diferite culori și finisaje. Acest stil de ușă se combină cel mai bine cu acele stiluri decorative care nu sunt foarte bine definite.

Dacă ușile în stil clasic sunt prea simple pentru tine, poți alege unele în stil colonial, care se remarcă prin eleganță, sau în stil rustic, dacă ai o casă cu elemente tradiționale. Dacă stilul locuinței tale este sobru sau modern, cele mai potrivite uși sunt cele în stil contemporan.

Ține cont de lumina necesară în cameră

Atunci când alegi ușile de interior, trebuie să ai în vedere și dacă în camera în care urmează să fie amplasate este suficientă lumină naturală sau dacă ușa trebuie să permită luminii să pătrundă în cameră.

În aceste cazuri, poți opta pentru uși de interior cu decupaje cu sticlă care lasă lumina să treacă total sau parțial prin structura lor. De cele mai multe ori vorbim despre sticlă translucidă, ceea ce înseamnă că ușile vor lăsa lumina să pătrundă prin ele, însă ceea ce se află în spatele lor nu va fi complet vizibil. Acest lucru nu compromite stilul de ușă dorit deoarece sticla poate fi montată atât pe structuri de uși din lemn, cât și pe structuri metalice.

Ține cont de sistemul de deschidere

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi ușile este sistemul de deschidere. Astfel ai mai multe variante, precum: uși batante cu deschidere convențională (cu unul sau două canaturi), uși glisante în una sau două foi, uși rotative, uși pivotante sau pliabile. Mai mult decât atât, designul și destinația camerelor ar trebui să indice sensul de deschidere, adică spre dreapta sau stânga în funcție de direcția de trecere.

Ține cont de culoarea ușilor

Alegerea culorii ușilor de interior este mai importantă decât pare și, deși de multe ori nu ne dăm seama, adevărul este că ușile joacă un rol decisiv în designul interior. Atunci când alegi ușile, este indicat să ții cont de culoarea care îți place, dar și de stilul decorativ al locuinței tale.

Ca punct de reper, ușile închise la culoare micșorează spațiul și întunecă, iar cele deschise la culoare măresc vizual interiorul, fiind mai ușor de asortat. Ușile închise au însă un aspect elegant, se potrivesc excelent în încăperile moderne și, dacă sunt asortate așa cum trebuie, oferă un plus de distincție casei.

Se recomandă asortarea ușilor cu parchetul, adică nuanța de lemn întâlnită la ușă să se regăsească și în pardoseală chiar dacă nu într-o culoare identică. Printre cele mai căutate produse din aceasta categorie a mobilei sunt, după cum te-ai aștepta, ușile de interior în culoarea nuc închis/castan/lemn roșu, pentru că acestea sunt cel mai ușor de asortat cu parchetul.   

Dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani ca să achiziționezi toate ușile pentru casa ta în același timp, solicită un credit de nevoi personale. Acesta poate fi o soluție excelentă în momentele când ai nevoie să îți pui planurile în aplicare urgent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *