,

Cum să scapi mai repede de furnici. Nu este nevoie de soluții scumpe

Posted by

În această perioadă, furnicile sunt pe tot. Un miez de pâine scăpat pe jos atrage zeci de furnici. Cum să scapi cât mai repede de furnici.

furnici
Cum să scapi cât mai repede de furnici.

Specialiștii spun că nu este nevoie de soluții scumpe, pentru a scăpa de micile insecte, care sunt peste tot.

Un expert de la Facultatea de Biologie din Cluj Napoca a recomandat un amestec din părţi egale de zahăr şi bicarbonat de sodiu sau pudră pentru copii. Acest amestec este foarte eficient pentru a elimina definitiv furnicile din casă. Zahărul este folosit pentru a atrage furnicile.

Furnicile au nevoie de umiditate pentru a supraviețui. Praful de copt şi pudra pentru copii absoarb rapid umiditatea din corpul lor și acestea mor prin dezhidratare.

„Atât bicarbonatul de sodiu, cât și pudra pentru bebeluși sufocă furnicile, prin blocarea spirelor, care sunt pori de respirație din exoscheletul lor. Bicarbonatul de sodiu va provoca o reacție chimică internă. Furnicile vor fi atrase de zahăr, din care se vor hrăni, dar îl vor duce şi în muşuroi, pentru ca și alte furnici să îl consume. Acestea vor mânca zahărul și bicarbonatul de sodiu și vor muri”, a explicat specilistul.

În comerc există tot felul de prafuri sau de spray-uri care de cele mai multe ori nu sunt eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *