,

Cum se alege o pernă ortopedică pentru osteocondroză?

Posted by

Afectarea cartilajului la nivelul articulațiilor și al discurilor intervertebrale, numită osteocondroză, poate avea cauze diferite, începând de la ereditate până la un stil de viață nesănătos. Tratamentul trebuie să fie complex, incluzând administrarea de medicamente, gimnastică, masaj. În același timp, pacientul însuși dorește în primul rând să scape de disconfort. Cum se poate dormi în cazul durerii de gât? Haideți să vedem.

Cum să dormiți în caz de osteocondroză cervicală?

În timpul acutizărilor, persoana are crize de durere, ceea ce provoacă inevitabil insomnie. Lipsa odihnei relaxante de noapte nu face decât să agraveze problema. Se poate rupe acest cerc vicios? Cum să ameliorați durerea în caz de osteocondroză cervicală acasă fără a recurge la analgezice puternice?

Cea mai simplă și mai naturală soluție a problemei este poziția corectă a capului în timpul somnului. În acest fel coloana cervicală primește relaxarea necesară pe timp de noapte. Înțelegerea modului în care trebuie să dormiți în cazul sindromului arterei vertebrale, al clemelor nervoase și al altor simptome ale osteocondrozei va spori efectele benefice ale tratamentelor terapeutice, precum și asigurarea confortului dorit. Iar în viitor, va fi posibil să preveniți acutizările.

Pozițiile corecte pentru a dormi având dureri de gât sunt următoarele:

1. Pe spate, picioarele pe jumătate îndoite. Coloana vertebrală primește relaxarea necesară. În această poziție, trebuie să aveți grijă de un sprijin bun în zona flexiei cervicale.

2. Pe o parte. În acest fel, spatele și gâtul vor fi complet îndreptate, cu condiția unei înălțimi optime a pernei pentru coloana cervicală.

3. „Embrion”: picioarele îndoite și trase până la piept. Și aici este nevoie de un sprijin optim al capului pentru a îndrepta zona cervicală a coloanei.

4. Pe burtă. Principalul dezavantaj: capul trebuie întors la 90 de grade. Dacă nu puteți renunța la această poziție, trebuie să alegeți o pernă moale plată.

După cum puteți vedea, multe depind de accesoriile de dormit.

Perne pentru osteocondroza cervicală: tipuri și materiale

Un accesoriu bun nu va înlocui tratamentul, dar va spori efectul pozitiv și va avea grijă de confortul pacientului. Pernele ortopedice cervicale vor fi utile și pentru o persoană sănătoasă, deoarece nu vor permite apariția bolii. Iată care sunt cele mai populare tipuri de accesorii de îngrijire a sănătății: tratare și profilaxie.

1. Val. O pereche de rulouri de dimensiuni diferite va facilita schimbarea poziției: pe o parte, pe partea cea mai înaltă a pernei, și pe spate, pe partea cea mai joasă.

2. Rulou. Pentru cei care știu exact ce înălțime este necesară.

3. Dreptunghiulară. Universală cu suport optim.

4. Fluture. Este utilă nu numai pentru gât, ci și pentru pielea feței.

Produsele ortopedice pot avea umpluturi diferite:

  • spuma poliuretanică este destul de dură, rezistentă, practică;
  • spuma cu memorie (memory foam) se adaptează la forma gâtului și a capului;
  • latexul este omogen și elastic, susține bine;
  • hrișca este naturală, cu un efect natural de memorie.

Pentru a vă decide ce perne sunt mai bune pentru dormit și a alege un articol ce vi s-ar potrivi cel mai bine, ar trebui să vă ghidați de mai mulți parametri precum poziția preferată în timpul somnului, constituția corporală, vârsta, starea de sănătate, preferințele individuale.

Recomandările privind modul în care trebuie să vă culcați corect pe o pernă ortopedică depind de modelul concret. Dacă este necesar, puteți obține sfaturi de la vânzător, dacă acesta este o companie de încredere precum Ortek. Managerii experimentați ai magazinului online sunt întotdeauna gata să vă sugereze ce pernă ortopedică pentru dormit este potrivită pentru dumneavoastră și să vă învețe cum să o utilizați.

În magazinul nostru online puteți găsi nu doar perne ortopedice pentru gât, dar și de alte tipuri, cum ar fi perne terapeutice pentru coloana vertebrală, zona lombară și spate, articole rectale și pentru picioare. Acestea sunt perne ortopedice de înaltă calitate și eficiente, pe care le puteți folosi pentru a vă ameliora viața de zi cu zi și a o face mai confortabilă.

Conform materialelor: https://ortek.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *