Cum se combate coronavirusul la Cluj! Mai exact nu se combate!

Posted by

După anunțul prefectului de Cluj, cum că a fost infectat cu noul coronavirus chinezesc te-ai fi așteptat ca Instituția Prefectului Județului Cluj să fie luată cu asalt de inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Surse din cadrul instituției au declarat pentru foaiatransilvană.ro că nici un angajat al Prefecturii Cluj nu a fost testat și nici nu va fi testat, decât dacă prezintă simptome.

Angajații Prefecturii Cluj sunt îngroziți cu gândul că nimeni nu va fi testat, deși prefectul a fost confirmat pozitiv. ”S-a dat ordin ca să nu fie testat nimeni, decât cei care prezintă simptome. Ori, la Prefectura Cluj nimeni nu are simptome, deși foarte mulți au fost în apropierea imediată a prefectului. Șoferul prefectului a patrulat toată ziua prin instituție, în ultima săptămână, de la jandarmi și prin toate birourile. Dacă nici șoferul nu poate fi testat, oare de ce ne tot spun la televizor câtă lume este testată zilnic. Chiar dacă suntem asimptomatici, avem acasă rude, oameni în vârstă care pot face forme complicate, și ar fi bine să ne testeze pentru a știi să ne ferim”, ne-a relatat o angajată a Instituției Prefectului Județului Cluj.

Faptul că nimeni din cadrul Prefecturii Cluj nu a fost testat pentru a se vedea dacă a fost sau nu infectat cu noul coronavirus a fost confirmat chiar de către prefectul Mircea Abrudean. ”Nu va fi testat niciun angajat dacă nu au simptome. Sunt foarte mulți asimptomatici care se plimbă liberi prin oraș. Așa am ajunge să testăm tot Clujul”, a spus prefectul, care a adăugat că atât el cât și familia lui se simte foarte bine.

Singura măsură efectivă luată în urma anchetei epidemiologice a fost cu privire la 12 persoane, contacți direcți, cărora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu. ”In urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s a stabilit un număr de 12 contacti directi apropiați, carora li se a recomandat autoizolarea la domiciliu. Clădirea Instituției Prefectului a fost dezinfectata in această dimineață. Activitatea curenta nu este afectata”, se arată într-un răspuns oficial.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *