Heston Blumenthal este unul dintre cei mai celebri bucătari din lume, fiind curtat de marile restaurante de top.

Când vine vorba despre cartofii prăjiți, o rețetă banală, am putea zice, Heston a inventat rețeta perfectă, după cum singur se laudă.
El a început să lucreze la rețeta perfectă în 1992, iar preparatul a fost introdus în meniul restaurantului său cu stele Michelin, Fat Duck.
Cum se gătesc cei mai buni cartofii prăjiți
Cartofii tăiați și curățați se pun într-un bol, sub un jet de apă timp de cinci minute pentru a spăla amidonul.
Apoi, puneți doi litri de apă rece de la robinet într-o cratiță mare și adăugați cartofii. Puneți cratița la foc mediu și fierbeți până când cartofii aproape că se desfac (aproximativ 20-30 de minute, în funcție de cartof).
Scoateți cu grijă cartofii fierți și puneți-i pe un grătar de răcire pentru a se usca. Apoi puneți grătarul în congelator timp de cel puțin 1 oră pentru a elimina mai multă umiditate.
Încălziți o friteuză sau o tigaie adâncă umplută cel mult pe jumătate cu ulei, care să fie bine încins, la 130ºC.
Cartofii prăjiți se prăjesc în loturi mici până când se formează o crustă ușoară (aproximativ cinci minute), apoi trebuie scoși din ulei și puși pe hârtie de bucătărie.
Puneți cartofii pe un grătar de răcire și introduceți-i în congelator pentru cel puțin 1 oră.
Încălziți uleiul în friteuză sau în tigaia adâncă la 180ºC și prăjiți, din nou, cartofii prăjiți până când devin aurii (aproximativ șapte minute). Scurgeți-i de ulei și presărați sare.
Lasă un răspuns