Acasă EVENIMENTE EXCLUSIV Cum și-a ratat cariera un sublocotenent de la trupele speciale. Judecătorii...

EXCLUSIV Cum și-a ratat cariera un sublocotenent de la trupele speciale. Judecătorii militari au fost prea duri cu el

0
sursa foto: Rares Bouros/facebook

Un tânăr sublocotenent al armatei române a fost condamnat de Tribunalul Militar din Cluj Napoca, pentru ca a condus beat, un autoturism pe străzile din orașul Bistrița.

Rareș Bouroș a absolvit cursurile Academiei Forțelor Terestre de la Sibiu, în anul 2020, iar după absolvire a fost repartizat la  o brigadă militară cu sediul la Bistrița.

În cursul anului trecut, mai exact pe data de 13 iunie 2022, o zi de luni, tânărul sublocotenent a petrecut acasă la un prieten, unde a consumat alcool, în cantități industriale. Apoi, după cum chiar el spune s-a culcat, dar a fost trezit la ora 23.00, de telefonul unui vecin care reclama faptul că animalul său de companie, un ciobănesc german, latră și face gălăgie foarte mare.

Acuzația din rechizitoriu

”Cu ocazia audierii, în calitate de suspect, apoi în calitate de inculpat, în faţa procurorului, numitul Bouroș  Rareș a arătat că recunoaște și regretă infracțiunea reținută în sarcina sa, arătând că în data de 13.06.2022, după-amiaza, se afla la un prieten ***, unde a consumat, pe parcursul mai multor ore, băuturi alcoolice, cu aport alimentar. La un moment dat, s-a dus și s-a culcat la locuința respectivului prieten, iar în jurul orei 23,00 s-a trezit, deoarece a fost sunat de vecini, aceștia reclamând că animalul său de companie (un câine ciobănesc german) face foarte multă gălăgie. Gândindu-se că i-ar putea fi foame, fiindcă nu se simțea a fi sub influența alcoolului, inculpatul arată că s-a urcat la volanul autovehiculului proprietate personală marca Skoda cu numărul de înmatriculare B-109-HXZ, cu care venise la prietenul său, deplasându-se în oraș cu intenția de a își cumpăra de mâncare, iar ulterior de a ajunge acasă, pentru a da de mâncare câinelui”, se arată în sentința de condamnare.

A făcut o depășire neregulamentară

Bouroș nu ar fi fost prins de polițiști, dacă nu ar fi efectuat o manevră periculoasă, pe o stradă din Bistrița, unde a executat o depășire neregulamentară. Sublocotenentul avea o alcoolemie foarte mare.

”Dat fiind că se grăbea, …, a efectuat o manevră neregulamentară (depășire pe linia continuă), fiind oprit de polițiștii rutieri și sancționat contravențional. Totodată, a fost testat și cu aparatul etilotest, iar dat fiind că valoarea alcoolului în aerul expirat era de 0,54 mg/1 alcool pur în sânge, a fost condus la Spitalul județean Bistrița pentru recoltarea de probe biologice de sânge. Inculpatul Bouroș Rareș arată că a luat cunoștință de valorile alcoolemiei în sânge, 1,60 g/1 la prima probă și 1,43 g/1 la a doua probă”.

Sancționat cu închisoare cu amânare

Pentru că este foarte tânăr, are o carieră promițătoare în față, nu are condamnări penale, judecătorul militar de la Tribunalul Militar Cluj a ales o pedeapsă mai blândă.

L-a condamnat pe sublocotenentul Rareș Bouroș la pedeapsa închisorii de un și două luni, a cărui executare a fost amânată. Asta înseamnă co ofițerul de la trupele speciale își va putea continua cariera în armata română, unde va trebui să fie un exemplu pentru viitor. În caz că va mai comite și alte fapte, pedeapsa va fi comutată în închisoare cu executare.

De asemenea, ofițerul va trebui să muncească la Primăria Bistrița, pentru 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.