Cum sunt căutate comunicațiile ilegale în România. Mașină specială surprinsă la Jucu, Cluj

Posted by

Un șofer din Cluj, care circula pe DN 1C, pe raza localității Jucu, a surprins o mașină dotată cu echipamente speciale. Cum sunt căutate comunicațiile ilegale.

Aceste echipamente pot detecta toate comunicațiile ilegale. Fie că sunt sunt folosite de radio amatori, fie de spioni ai unor state ostile României și NATO.

Cum sunt căutate comunicațiile ilegale
Cum sunt căutate comunicațiile ilegale

De asemenea, posturile de radio clandestine sunt monitorizate cu aceste echipamante. În ultimii ani, procurorii au deschis mai multe dosare penale pentru cei care finanțează ilegal astfel de posturi de radio.

Prin aceste posturi de radio clandestine pot fi transmise programe de propagandă ostile României.

Ce este cu acest echipament special

Mașina cu echipamente speciale este proprietatea ANCOM și este folosită pentru monitorizarea spectrului radio.

”Antenele care se află montate pe aceste mașini nu sunt arme psihotronice, ci simple antene de recepție, utilizate pentru monitorizarea spectrului radio și goniometrarea semnalelor de interes, cu scopul de a identifica emisiile neautorizate în vederea asigurării unui spectru fără interferențe”, susțin cei de la ANCOM.

Aceste antene, împreună cu receptoarele instalate în interiorul autospecialei, asigură monitorizarea spectrului radio până la frecvențe de 26 GHz și goniometrarea semnalelor radio cu frecvențe de până la 6GHz.

Una din atribuțiile ANCOM este administrarea spectrului radio pe teritoriul României. Spectrul radio este alocat de către ANCOM furnizorilor de telefonie mobilă.

Când apar interferențe prejudiciabile care afectează serviciile de comunicații electronice oferite de operatorii de comunicații mobile, aceștia sesizează ANCOM.

Experții ANCOM localizează și identifică sursa generatoare de interferențe prejudiciabile, cu ajutorul echipamentelor de monitorizare a spectrului de frecvențe.

Odată identificată locația aparatului care produce interferențele prejudiciabile, utilizatorul este informat cu privire la echipamentul neconform și se iau măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *