Cum trebuie să vă protejați animăluțul din casă de artificii și petarde?

Posted by

Deși perioada sărbătorilor de iarnă ar trebui sa fie una plina de liniste si bucurii pentru toata lumea, pentru multi proprietari de animale si nu numai, aceasta se transformă într-o perioadă de coșmar din cauza artificiilor și petardelor cu care multi aleg să se distreze la orice oră. Acestea pot fi extrem de stresante și înfricoșătoare pentru animalele de companie, din cauza zgomotelor puternice și a luminii intense.

Asociația NUCA din Cluj-Napoca a venit cu o serie de recomandări despre cum trebuie să își protejezi animăluțul de casă de petarde și artifcii

„În aceasta perioada numarul animalelor care se pierd este mai mare decat oricand si la fel a celora care ajung sa se raneasca sau chiar sa moara.
Speram ca educarea și conștientizarea publicului despre impactul negativ al artificiilor și petardelor asupra animalelor și mediului pot contribui la o utilizare mai responsabilă a acestora si la adoptarea unor alternative mai puțin dăunătoare pentru a celebra sărbătorile, dar pina atunci e important sa luam niste masuri de precautie pentru a trece cu bine de aceasta perioada, atat noi cat si animalele noastre de companie”, arată Asociația de protecție a animalelor NUCA din Cluj-Napoca.

Sfaturi pentru proprietarii de animale

Asigură un mediu sigur: Creează un spațiu liniștit și sigur în casă pentru animalele tale. O cameră interioară sau o zonă unde sunetele exterioare sunt reduse poate fi utilă pentru a le oferi un refugiu în timpul artificiilor.

Si pentru animalele care in mod normal stau afara e nevoie sa gasim un spatiu ferit, poate o magazie sau un garaj unde sa fie in siguranta.
Stai cu ele cat mai mult posibil: Rămâi lângă animalele tale pentru a le oferi confort și siguranță. Prezența ta poate calma anxietatea.
Redirecționează atenția: Folosește jucăriile preferate, oferă-le gustări sau încearca să le distragi atenția pentru a diminua stresul.

Apel la veterinar

Cand iesi la plimbare cu cainele asigura-te ca are zgarda si ham de siguranta (ham cu prindere in 3 puncte) si tu ai lesa de siguranta bine fixata de centura.

Identificare: Asigură-te că animalele tale sunt microcipate si inregistrare in RECS, iar datele sunt actualizate. E important si sa poarte un medalion la zgarda care sa contina numarul tau de telefon, astfel în cazul în care scapă sau se pierd, să poată fi returnate.

Consultă un veterinar: În cazul în care animalul tău suferă de anxietate severă, un veterinar poate prescrie anumite suplimente sau chiar medicamente pentru a-l ajuta să gestioneze stresul si anxietatea datorate zgomotelor de petarde si/ sau artificii.

Un răspuns

  1. Avatar Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *