,

Cum va arăta cel mai nou parc al Clujului! Tinerii îl vor lua cu asalt!

Posted by

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat că a semnat contractul pentru proiectare și execuție a celui mai nou parc din Cluj Napoca,  Skatepark Rozelor Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a semnat la începutul acestei luni contractul pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare și extindere a Skateparkului Rozelor, ca urmare a licitației publice desfășurate.

Proiectul prevede extinderea zonei de agrement de la 1050 de mp la 20157 mp și reabilitarea ariei existente a parcului. În urma lucrărilor, parcul va beneficia de facilități moderne – zone de ședere, sistem de iluminat inteligent, sistem de irigare sau grupuri sociale automate.

Skatepark Rozelor va deveni unul dintre cele mai moderne parcuri de profil din țară, urmărind să aibă facilități pentru cei ce  practică sporturi urbane precum skateboardingul. ”Spațiul va fi capabil să găzduiască evenimente sportive de înaltă calitate și de ce nu, să fie introdus în circuitul internațional al competițiilor de specialitate. Licitația publică pentru proiectare și execuție a fost atribuită conform procedurii firmei Sport Play Systems. Durata de realizare a investiției conform contractului este de 15 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor”, a spus Emil Boc.

Valoarea totală a investiției – proiectare și execuție – este de 3.158.355,20 lei (TVA inclus). Skatepark Rozelor este unul dintre cele mai frecventate parcuri din municipiul Cluj-Napoca de către iubitorii de sporturi extreme.

În cadrul procesului de bugetare participativă, clujenii au votat proiectul referitor la extinderea și reabilitarea acestuia. Primăria Cluj-Napoca a preluat inițiativa astfel propusă și a dezvoltat proiectul, în conformitate cu strategia pe care am urmat-o în acești ani, de creștere a calității spațiului public și extindere a zonelor verzi din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *