Cum va arăta noul Pod Oașului – Răsăritului, aflat în lucru?

Noul pod care va lega strada Oașului de strada Răsăritului peste Someșul Mic va fi unul de o importanță majoră atât din perspectiva circulației, cât și pentru calitatea vieții clujenilor care locuiesc în zonă. Ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a fost dat în 22.02.2021 și se avansează pentru execuție conform procedurilor legale.

Municipalitatea a publicat câteva imagini pe pagina primarului Emil Boc pentru a se vedea cum va arăta după finalizare.

Detalii tehnicile pod Oașului – Răsăritului

Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp, iar lungimea acestuia va f pe o structură metalică de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m.

Podul va avea patru benzi de circulație, două piste pentru biciclete și două trotuare.

Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție. De asemenea, un sistem de iluminat public arhitectural va fi instalat pe pod.
Situația la zi a proiectului:

– a fost găsită soluția de relocare a rețelelor edilitare de pe pasarela pietonală existentă pe noul pod;
– s-a stabilit soluția de amenajare a intersecției dintre noul pod cu străzile Traian, Oașului și Decebal, urmând a fi obținut avizul Poliției Rutiere;
– au fost depuse documentele necesare pentru obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism pentru faza de obținere a autorizației de construire.

Durata de realizare a proiectului este de 2 ani: 3 luni pentru proiectare și 21 luni pentru execuția lucrărilor, iar voarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA.

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL.