,

Cum va începe școala! La Colegiul Emil Racoviță din Cluj au fost luate primele măsuri!

Posted by

În lipsa unor prevederi clare, pentru începerea școlii, emise de Ministerul Educației Naționale, fiecare școală pare că face ce vrea și cum e mai bine, pentru a evita o ifrctare în masă.

De exemplu, la Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Cluj, considerat unul de elită, Consiliul Profesoral a decis că nu toți elevii trebuie să vină la școală. Concluzia directorului Colegiului, Constantin Corega este una simplă: elevii din clasele terminale și cei din învățământul primar vor merge la școală, în timp ce elevii din clasele intermediare vor frecventa cursurile în ”tipul hibrid”.

”Am comunicat propunerea Consiliului profesoral și o vom valida în Consiliul de Administrație. Ciclul primar va avea program zilnic, alături de clasele terminale, a VIII-a și a XII-a. Ceilalți vor avea program hibrid, adică vor veni câte o săptămână la școală”, a spus Constantin Corega.

Întrebat de ce s-a optat pentru varianta școlii hibrid săptămânale (o săptămână la școală și una online de acasă), directorul Colegiului a explicat că ”structura orarului școlar este săptămânală, ca urmare intervalul minim care se poate utiliza este cel de o săptămână. Considerăm că îndepărtarea de socializare pentru intervale mai mari este neplăcută pentru evoluția copilului. Mergem pe minimul posibil de repetabilitate și de absență a socializări”.

Clasele terminale de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” vor învăța în clase de 70 de mp, în laboratoarele școlii, unde pot intra câte 20 de tineri. ”Noi ne-am organizat astfel încât distanțarea să fie posibilă. Nu avem încă nicio normă scrisă și ne organizăm după ce s-a auzit la televizor. Noi păstrăm distanța de un metru între elevi, dar dacă va apărea în cele din urmă un ghid al Ministerului și se impune mai mult vom reevalua. Vom face un nou Consiliu profesoral și apoi un nou Consiliu de Administrație. Noi oricum vom aproba joi, 3 septembrie, noul mod de organizare a anului școlar 2020 – 2021 în Consiliul de Administrație.

Avem si săli mari, de peste 70 de metri pătrați, și punem clasele terminale acolo. Ca norocul că nu sunt mulți copii în clasele acestea, astfel că vor încăpea câte 20 în clase”, a mai explicat Constantin Corega.

Deocamdată, la Colegiul Național ”Emil Racoviță” se va merge la școală numai de dimineață. ”Încercăm așa, numai de dimineața. Dacă am face jumătate de clasă dimineața și jumătate după-amiaza, am avea nevoie de dublarea normelor. Suntem într-un război pandemic și ne adaptăm cât mai bine pentru a aduce normalitatea, atât cât se poate”, a mai adăugat directorul Colegiului, citat de Știri de Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *