Curățarea terenurilor după recoltare cu erbicid total

Posted by

Curățarea terenurilor după recoltare este extrem de importantă pentru că face parte din pregătirea pentru următoarele culturi. Pentru a te asigura că resturile vegetale sunt îndepărtate complet și nu afectează următorul ciclul de recolte, este recomandat să folosești erbicid total și în acest articol îți spunem cum.

Curățarea terenurilor după recoltare cu erbicid total

Curățarea terenurilor după recoltare este extrem de importantă pentru că face parte din pregătirea pentru următoarele culturi. Pentru a te asigura că resturile vegetale sunt îndepărtate complet și nu afectează următorul ciclul de recolte, este recomandat să folosești erbicid total și în acest articol îți spunem cum.

Ce este și cum acționează erbicidul total?

Erbicidul total este un amestec chimic care distruge toate buruienile cu care intră în contact, fie ele cu frunza îngustă sau lată.

El acționează asupra sistemului radicular al buruienilor, buruieni care trebuie să aibă 5-10 cm la momentul aplicării pentru a putea facilita accesul și absorbția erbicidului prin frunze. Odată aplicat, el oprește creșterea și dezvoltarea buruienilor care se înroșesc, se usucă și mor în circa 7 zile.

Curățarea terenurilor după recoltare cu erbicid total

  1. Pregătirea terenului

Erbicidul total pentru curățarea terenurilor după recoltare trebuie aplicat doar pe pământul unde nu există plante pe care îți dorești să le păstrezi sau protejezi.

  1. Prepararea erbicidului total

Erbicidul total trebuie preparat întotdeauna în concordanță cu instrucțiunile de pe ambalaj. Produsul se diluează în funcție de specificul buruienilor combătute și de suprafața pe care îl aplici.

Pentru suprafețe mici, sunt necesari circa 100-200 ml de soluție la 10 litri de apă. Pentru terenuri extinse, se folosesc în general circa 3-4 litri de erbicid total per hectar de teren, dizolvați în 250-300 litri de apă.

  1. Aplicarea erbicidului total

În timpul aplicării, este esențial să porți echipament de protecție.

Pe suprafețe mici poți aplica erbicidul total cu ajutorul unui vermorel (pulverizator) sau al unui atomizor. Pe suprafețe mari, produsul se distribuie cu ajutorul unei instalații de stropit atașată la un tractor.

Erbicidul total se aplică direct pe frunze, stropind buruienile de sus în jos.

  1. Cum alegi cel mai bun erbicid total pentru curățarea terenurilor?

Pentru a alege cel mai bun erbicid total pentru curățarea terenurilor, este important să știi ce tipuri de buruieni combate produsul.

Roundup Classic Pro, unul dintre cele mai eficiente erbicide totale, este destinat tuturor tipurilor de culturi, are acțiune sistemică și este absorbit prin intermediul frunzelor și apoi transportat în întreaga plantă, inclusiv în organele subterane. După aplicare, buruienile sunt distruse complet în 4-14 zile.

Roundup Classic Pro combate buruieni monocotiledonate și bicotiledonate, anuale și perene și se folosește pe miriști când buruienile au 15-30 cm înălțime.

La magazinul online agricol Agrinin te așteptăm cu erbicide destinate combaterii tuturor tipurilor de buruieni pentru protejarea culturilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *