,

„Curcubeul” la putere în Cluj. Mii de oameni au venit la Cluj Pride 2024

Posted by

„Curcubeul” la putere în Cluj. Mii de oameni au venit la Cluj Pride 2024 sâmbătă, 15 iunie, în Piața Unirii pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la drepturile persoanelor gay.

"Curcubeul" la putere în Cluj
„Curcubeul” la putere în Cluj

Comunitatea LGBTQ+ din Cluj-Napoca s-au adunat în număr foarte mare în Piața Unirii pentru a lua parte la tradiționalul marș Cluj Pride din acest an.

„Tragem un semnal și facem apel la autoritățile locale. Familiile LGBT trebuie să fie recunoscute în România. Suntem alături de toți cei care suferă. Suntem aici să spunem că nu ne dăm bătuți și că nu vom lăsa că drepturile noastre să fie calcate în picioare. Luptăm împreună”, a declarat unul dintre liderii comunității LGBT din Cluj, Ruth.

La evenimentul Cluj Pride 2024 au luat parte și consolii onorifici ai Spaniei și Franței la Cluj, susținători ai drepturilor persoanelor LGBT.

Manifestanții din comunitate au susținut că statul român nu le respecta drepturile și au făcut apel autorităților române să recunoască căsătoria între persoane de același sex. Aceștia se simt victimele intoleranței oamenilor și au declarat la unison că pot trăi în armonie deoarece se simt opresați.

„Vocea noastră trebuie să se facă auzită pentru că și noi contăm”, a declarat coordonatorul Bucharest Pride.

„Drepturi egale, pentru fiecare”, „Mai multă iubire, mai puțină”, „Ne iubim și ne mândrim”, „Vrem egalitate, în bani și în acte”, „Toți pentru iubire, iubire pentru toți”, au fost câteva dintre sloganurile comunității LGBT.

Traseul paradei Cluj Pride 2024

Marșul Cluj Pride 2024 va porni pe traseul Piața Unirii – str. Regele Ferdinand – str. George Bariţiu – str. Emil Isac – Calea Moților – str. Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga – str. Napoca – Piaţa Unirii.

VIDEO

Peste 5000 de oameni la Cluj Pride 2024

Parada Cluj Pride 2024 a generat un interes foarte mare, peste 5000 de persoane au mărșăluit prin centrul Clujului și au strigat pentru drepturi egale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *