,

Primarul din Baia Mare a fost plasat sub control judiciar. Există riscul să fugă din România

Posted by

UPDATE 1! A fost plasat în stare de control judiciar

În jurul orei 13.00, Curtea de Apel Cluj a pronunțat încheierea penală prin care primarul din Baia Mare a fost plasat în stare de control judiciar.

„În temeiul art. 420 alin. 11, art. 362, art. 202 alin. 1-3, 4 lit. b) şi art. 211 şi urm. din Cod procedură penală admiterea sesizării din oficiu şi luarea faţă de apelantul-inculpat C.C. a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de azi, 29 septembrie 2023 până la data de 27 noiembrie 2023, inclusiv.”

Știrea inițială

Curtea de Apel Cluj a cerut din oficiu punerea sub control judiciar a primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Primarul din Baia Mare ii sfideaza pe judecatorii de la Curtea de Apel Cluj.
Primarul din Baia Mare ii sfideaza pe judecatorii de la Curtea de Apel Cluj.

La finalul termenului de judecată de vineri, completul de judecători au pusîn discuție, din oficiu, posibilitatea ca primarul din Baia Mare să fie supus controlului judiciar.

Judecătorul care a prezidat ședința a invocat atitudinea primarului din Baia Mare, din ultima perioadă, dar și posibilitatea ca acesta să se sustragă de la o eventuală pedeapsă, dacă aceasta îi va fi aplicată.

Există indicii că primarul din Baia Mare ar vrea să fugă din țară.

La finalul procesului, judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj a pus în discuție din oficiu instituirea stării de control judiciar pentru a nu se sustrage de la o eventuală condamnare.

Procesul a fost suspendat pentru câteva minute, timp în care primarul Cătălin Cherecheș a fost lăsat să se gândească dacă dă, sau nu, declarație.

„Vreau să înțeleg de ce se justifică și care sunt și deciziile pentru care v-ați gândit să luați o astfel de măsură, ca să înțeleg ce mi se reproșează, ca să mă apăr. Și care sunt elementele că m-aș sustrage? Au fost 120 de termene și cred că la 115 am fost prezent. Cred că există suspiciunea mea de la sustragerea executării pedepsei, care sunt motivele. Așadar știind care sunt obligațiile mele din perspectiva socială, procesuală, nu există niciun risc asupra finalizării acestui apel penal. Voi fi foarte activ la următorul termen în acest sens. Nu consider că este o tergiversare, ci o eficientizare a procesului penal, prin faptul că mi-am concediat avocații. Vă asigur că nu este niciun risc”, a declarat Cherecheș.

Judecătorul a declarat că „prezumția de nevinovăție a dvs există”.

Procurorul de ședință de la DNA a cerut ca judecătorul să admită cererea și dispună ca primarul Cherecheș să fie plasat sub control judiciar.

„Pentru a ne asigura de buna desfășurare a procesului penal, măsura întemeiată. Au existat mulți inculpati care au părăsit țara”, a declarat procurorul DNA.

2 răspunsuri

  1. Avatar Balin
    Balin
  2. Avatar Mircea SERBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *