, ,

Curtea de Apel Cluj a dublat pedeapsa interlopului Cîrje. Sentința de la Tribunal a fost una prea blândă

Posted by

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj l-au condamnat definitiv pe interlopul Cîrje Ștefan Tudor, la pedeapsa maximă de patru ani și opt luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Interlopul Tudor Cîrje, condamnat pentru ucidere din culpă.
Interlopul Tudor Cîrje, condamnat pentru ucidere din culpă.

La Tribunalul Cluj, Cîrje primise doi ani și șase luni de închisoare, fiind acuzat că a condus un autoturism și a provocat un grav accident de circulație, în urma căruia o tânără studentă a decedat.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Cîrje Tudor Ștefan, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

”În fapt, în actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul Cîrje, la data de 21.01.2019, în jurul orei 02:59, în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes – Benz CLS500 cu nr. de înmatriculare B-298-GBR, pe DN1-E60, pe raza comunei Floreşti (în afara localităţii), având direcţia de deplasare Gilău către Cluj Napoca a provocat un accident de circulaţie”, se arată în rechizitoriu.

Polițiștii susțin că interlopul nu a adaptat viteza mașinii la condițiile de drum, prin depășirea vitezei legale și prin depășirea neregulamentară pe marcajul continuu și a intrat în coliziune cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spațiul verde iar apoi s-a oprit în șanțul de colectare al apelor pluviale aferent sensului său de mers), accident soldat cu decesul victimei Rîpan Gabriela, pasager în autoturismul condus de inculpat.

Pedeapsa a fost prea mică

În urma judecării apelului, magistrații de la Curtea de Apel Cluj i-au aplicat lui Cîrje pedeapsa maximă, de patru ani și opt luni.

Judecătorii au decis că pedeapsa inițială a fost prea blândă, în raport cu fapta gravă care a fost comisă.

”În ceea ce priveşte durata pedepsei aplicate, Curtea constată că instanţa de fond a dat relevanţă în mod special împrejurărilor care diminuează gravitatea acţiunilor inculpatului, în detrimentul circumstanţelor reale care agravează fapta. Raportat la toate cele anterior expuse, curtea apreciază că pedeapsa aplicată de prima instanţă este prea blândă”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

La proces, interlopul a recunoscut toate acuzațiile aduse de procurori și s-a bucurat de o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime.

În cursul lunii august 2023, Cîrje Tudor Ștefan fusese arestat într-un alt dosar penal, care vizează infracțiunea de trafic de droguri, cantitatea vehiculată de acesta fiind de 44 dfe kilograme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *