Curtea de Apel Cluja anulat, în primă instanță, prevederile Hotărârii de Guvern prin care s-a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile.
Pentru prima oară, un judecător, respectiv Rareș Dușa a motivat în Hotărârea 236/2021 a Curții de Apel Cluj, pronunțată în dosarul 607/33/202, că eficacitatea vaccinurilor nu poate fi totală. În plus, Statul Român putea să facă studii diferite cu privire la eficacitatea acestor vaccinuri dar nu le-a făcut.
Foaia Transilvană vă prezintă cele mai importante pasaje din decizia prin cre a fost anulată starea de alertă pe teritorial României. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
* Pe de altă parte, toate aceste HG-uri au împărțit populația României în persoane vaccinate și nevaccinate punând semnul egalități între o persoană nevaccinată și una bolnavă și între o persoană vaccinată și una sănătoasă, fapt pe care instanța îl consideră absolut inadmisibil.
* De altfel, și în privința vaccinării lipsește orice analiză a tipului de risc, Guvernul bazându-se că vaccinurile puse în circulație sunt avizate de Agenția Europeană a Medicamentului. Acest lucru nu absolvă Guvernul, prin ministerul de resort ca prin mijloace proprii, naționale să verifice în ce măsură aceste vaccinuri afectează sau influențează starea de sănătate a cetățenilor săi atât în sens pozitiv cât și negativ. Nu se poate considera că orice vaccin din cele puse în circulație este benefic oricărei persoane, indiferent de vârsta acesteia sau starea de sănătate, iar situația apărută în Japonia ca urmare a campaniei de vaccinare, ce a condus la demisia Guvernului respectiv, este de natură a conduce toate guvernele naționale la o analiză aprofundată a tipului de risc. Mai mult, unele state europene au apreciat periculoase pentru sănătatea cetățenilor lor folosirea vaccinului ASTRAZENECA sau JOHNSON, ca urmare a unor efecte negative sau unui risc privind sănătatea persoanelor.
* În România nu doar că aceste efecte negative nu au fost discutate, dar s-a ajuns la un fel de cenzură a discuțiilor cu privire la acest aspect, inclusiv pe internet, toate eforturile guvernului fiind dirijate în susținerea campaniei de vaccinare.
Nu se poate impune vaccinarea obligatorie
Judecătorul Rareș Dușa a mai motivat că ideea de vaccinare obligatorie este una profund ilegală, care încalcă grav drepturile fundamentale.
Lasă un răspuns