Dalele montate pe străzile din centrul Clujului s-au crăpat. Lucrarea costă aproape 40 de milioane de lei și nu a fost terminată

Posted by

O simplă plimbare pe scurta stradă Bolyai, din centrul Clujului, cea care face legătura dintre Bilevardul 21 Decembrie 1989 și Bulverdul Eroilor, scoate la iveală lucările de mântuială efectuate.

Lucrări de mântuială pe strada Bolyai
Lucrări de mântuială pe strada Bolyai

În zona centrală a Clujului, pe mai multe străzi, Primăria Cluj Napoca derulează un amplu proiect de modernizare, a se citi betonare, prin pavare cu dale de granit.

Ei bine, pe strada Bolyai, care se intersecteză cu strada Iuliu Maniu, lucrările nici nu au fost finalizate, dar zeci de dale de granit sunt deja crăpate.

Calitatea lucrările este îndoielnică. De asemenea, calitatea materialelor de construcții folosite este și mai îndoilnică, în condițiile în care acestea s-au crăpat la scurt timp după ce au fost montate.

La tot pasul, dalele de granit, care se presupune că ar trebui să reziste la un trafic auto și pietonal, sunt crăpate, deformate și deplasate de la locul lor.

Șurubaru este manager de proiect

Responsabil din partea Primăriei Cluj Napoca, pentru acest proiect, este City Managerul Gheorghe Șurubaru.

Dalele de granit sunt deja crăpate
Dalele de granit sunt deja crăpate

Acesta nu a putut fi contactat pentru a răspunde de calitatea proastă a lucrărilor efectuate, și nici despre măsurile care au fost dispuse.

Societatea care se ocupă de această lucrare se numește Astor Com SRL, și este din Târgu Mureș. Firma este controlată de Mihai Sala și de Maria Sala. Societatea a avut pentru anul 2022, o cifră de afaceri de 65 de milioane de lei, și un profit net de 619.000 lei.

Valoarea proiectului care se referă la modernizarea străzilor din zona centrală a Clujului, este de 48 de milioane de lei.

Zeci de dale de granit sunt deja crăpate
Zeci de dale de granit sunt deja crăpate

Clujenii care locuiesc în zona centrală sunt afectați de modul în care sunt derulate lucrările.

Boc se laudă cu aceste investiții din fonduri europene

Pe pagina sa de socializare, primarul Clujului, Emil Boc se laudă cu proiectul de modernizare a străzilor din zona centrală, care nu se mai termină.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, aflăm din același mesaj.

”Unul dintre cele mai importante proiecte de pietonalizare din zona istorică a orașului – cu finanțare europeană – se află acum în procedură de licitație pentru execuția lucrărilor. Obiectivul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente – Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu și strada Iuliu Maniu”, a scrisa Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *