,

Vasile Dîncu cântă prohodul PNL

Posted by

Președintele interimar al PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, a făcut o declarație publică care nu este pe placul partenerilor de coaliție de la PNL.

Acesta susține că, social-democrații ar obține 30% din voturi la alegerile europarlamentare, acesta este un procent bun și sunt mulțumiți, iar liberalii vor fi sub AUR.

Parlamentarul clujean estimează că AUR se va afla pe locul al doilea, cu circa 20 la sută din voturi, iar PNL pe locul al treilea, cu 15-18 la sută.

„Să fim în jur de 30%, după părerea mea, este foarte bine, depinde poziţia AUR faţă de noi, ceea ce este una care este dependentă cu siguranţă de numărul de voturi care vor veni din străinătate, după părerea mea. Dar oricum există foarte puţine şanse, aproape de zero, ca Partidul Social Democrat să nu ocupe prima poziţie şi la europarlamentare”, a declarat Vasile Dâncu, la emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

AUR peste PNL la europarlamentare

Potrivit șefului PSD Cluj, cei de la AUR se clasează pe locul doi în intenția de vot a românilor, în timp ce liberalii, abia pe trei, cu un procent estimat între 15 și 18 la sută

„Dacă se apropie de 18% vor mai avea o gură de oxigen pentru următoarele bătălii electorale, dar dacă se duc mai aproape de 15% cred că vor avea nevoie de o revoluţie internă. Acum, asta este şi speranţa noastră, a Partidului Social Democrat, pentru că noi avem nevoie de parteneri. Partidul Naţional Liberal este partenerul nostru şi eu sper că Partidul Naţional Liberal va face un scor cât se poate de bun”, a mai declarat Dîncu.

Sociologul a mai declarat că PSD își dorește o alianță cu cei de la PNL, dar că un scor electoral de 15 la sută, pentru cei din urmă îi va îndemna să devină mai maleabili și flexibili la orice fel de negocieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *