Daune mari pentru o profesoară din Cluj

Posted by

Tribunalul Cluj a menținut decizia Judecătoriei Cluj Napoca, prin care profesoara Monica Gabriela Borza, de la Școala Ion Agârbiceanu, din Cluj Napoca, trebuie să primească daune morale în sumă de 30.000 de lei, de la părinții a doi dintre foștii ei elevi.

scoala ”Ion Agârbiceanu”, din Cluj Napoca.
scoala ”Ion Agârbiceanu”, din Cluj Napoca.

Fapta celor doi elevi, minori, a fost catalogată de instanțele de judecată drept o atingere la morala și imaginea profesoarei.

Concret, reclamanta a aratat în esență că pârâțiia i-au fost elevi în clasa a VII-a C de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj Napoca.

”În data de 8.03.2019 a aflat că, înainte cu o zi de începerea anului școlar 2018-2019, părătul a postat o caricatura la adresa ei, pe grupul de Whatsapp al clasei, poza insultătoare fiind ulterior folosită ca imagine de grup pe aplicația sus-menționată, iar mai apoi si pe Facebook”, se arată în sentință.

Caricaturizată de elevii

Al doilea elev, M.C.S. este acuzat că la data de 4 martie 2019, a creat un cont fals pe o rețea de socializare, cu numele profesoarei Borza, folosind ca poză de profil imaginea postată de primuil elev.

De asemenea, reclamanta a subliniat că insulta adusă numelui și imaginii sale a fost răspândită în rândul celorlalți elevi, indiferent dacă erau mai mici sau mai mari.

Acest lucru s-a întâmplat prin atragerea de susținători la contul creat pe numele reclamantei pe platforma de socializare accesibilă oricărui utilizator care are un cont activ.

Toate aceste acțiuni au cauzat o suferință morală puternic resimțită de către reclamant, afectând onoarea sa, demnitatea umană și reputația profesională – având în vedere faptul că este o persoanǎ publicǎ.

Părinții puși la plată

Sentința Judecătoriei Cluj Napoca a fost menținută de Tribunalul Cluj. Pe data de 8 noiembrie 2023, judecătorii au decis ca părinții celor doi elevi, trebuie să îi achite daune profesoarei Borza, în sumă de 30.000 de lei.

Cele două persoane care sunt puse la plata acestei sume sunt Toszt Elena (foto jos) și Moțu Andreea Narcisa.

Toszt Elena a fost obligată la plata unei sume importante.
Toszt Elena a fost obligată la plata unei sume importante. Sura foto: Toszt Elena / facebook

Cele două femei au formulat apărării, care însă au fost respinse de instanțele de judecată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *