,

De astăzi elevii circulă GRATIS cu trenul

Posted by

CFR Călători a anunțat că legitimaţiile de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată se vor elibera, începând cu data de 3 septembrie 2023, doar pentru elevi, iar pentru stundenți acestea vor fi disponibile după publicarea normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023

„CFR Călători informează că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parţial, prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilităţile acordate studenţilor la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învăţământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023 şi Legea învăţământului superior nr. 199/2023.

Drept urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimaţii de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023″, se menţionează în comunicat CFR.

Astfel, elevii vor putea circula gratuit pe toate categoriile de tren din clasa a II.

„Bilete de călătorie cu reducere 100% din tariful de transport la toate categoriile de trenuri calsa II-a și 100% din tariful de rezervare pentru trenurile cu regim de rezervare, inclusiv abonamente cu reducere 100% din tariful de transport, conform reglementărilor proprii operatorului de transport, pentru elevi.

Pentru călătoria la vagon de dormit, vagin cușetă sau clasa I, elevii vor plăti integral următoarele diferențe tarifare: diferen'[ de clasă, tarif de rezervare clasa I, supliment pat/cușetă, după caz”, prevede proiectul de Hotărâre de Guvern.

Compania reaminteşte că legitimaţiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *