,

De ce a fost condamnat clujeanul suspectat de coronavirus! A aruncat cu urină după medici

Posted by

Ionuț Bordea din Cluj Napoca a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru ultraj, după ce a amenințat un polițist local că îl va scuipa în față, el fiind infectat cu noul coronavirus.

Decizia a fost data de Judecătoria Cluj Napoca, pe 21 aprilie și a devenit definitivă după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj nu a mai atacat decizia. Din rechizitoriu rezultă, că Ionuț Bordea a ajuns pe data de 28 martie 2020, orele 23.30 la UPU Cluj, fiind adus de o ambulanță SMURD, în stare avansată de ebrietate și cu lovituri în zona capului.

„Eu vă plătesc”

La spital, Ionuț Bordea a fost violent și a avut un comportament brutal față de cadrele medicale, cărora le-a spus că nu discută ele și că ”el le plătește pe ele”, de asemenea menționând că este infectat cu virusul chinezesc.

La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție care nu a intervenit, deoarece oamenii legii nu știau cum să se comporte cu o persoană infectată. În tot acest timp, Ionuț Bordea a plecat din spital dar a fost ajuns de un polițist local, față de care bărbatul și-a scos masca de pe față și a tușit către acesta.

Atunci a fost chemat un echipaj de politie. Politiștii au încercat să discute cu Ionuț Bordea, dar bărbatul ar fi refuzat să coopereze și chiar i-ar fi ironizat. Politiștii voiau sa afle dacă omul chiar era infectat cu noul coronavirus. În timp ce politiștii așteptau ordine de la șefii lor, bărbatul a încercat să părăseasca spitalul. Ulterior, clujeanul a fost adus din nou la spital unde a fost testat, rezultatul fiind unul negativ. „Aici, inculpatul și-a continuat comportamentul inadecvat, în sensul că și-a scos din nou branula pe care i-au pus-o medicii și a aruncat cu un recipient în care urinase prin încăperea respectivă, fapt ce a impus reîncătușarea sa”, susțin procurorii clujeni, pentru foaiatransilvana.ro.

La audierile de la Parchetul Local Cluj Napoca, Bordea a spus că nu își amintește nimic deoarece era foarte beat. Acesta a fost de acord sp fie condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendare, în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției. ”Soluția cu privire la care s-a ajuns la un acord este legală și temeinică, în raport cu gravitatea infracțiunii și periculozitatea inculpatului. În ceea ce privește circumstanțele relae de comitere a infracțiunii, reține că aceasta prezintă o gravitate suficient de ridicată, în contextul în care a fost declarată, pe de o parte, starea de urgență, iar pe de altă parte, pandemia”, se arată în sentința Judecătoriei Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *